Najnovije

Tramp je omogućio Rusiji da pobedi SAD bez opaljenog metka

Demokrata Nensi Pelosi – koja je spiker Predstavničkog doma Kongresa SAD – poručila je Donaldu Trampu da pregovora o bezbednosti granice sa Meksikom neće biti dok on prethodno ne prekine delimičnu blokadu rada svoje administracije koja već traje 32 dana.

Tramp (Foto: Jutjub)

Postavila mu je – u ime svoje Demokratske partije – još dva uslova: da obezbediti zaštitu od deportacije imigranata i da preispita sopstveni plan o podizanju ograde na granici sa Meksikom.

Dodala je da Kongres ne može da prihvati sve Trampove zahteve svaki put kada on ima "neki prigovor" ili preti da "zaposlene drži kao taoce".

Tramp je ponovio nekoliko puta da neće popusti i da će nastaviti da traži više od pet milijardi dolara za izgradnju zida na granici s Meksikom u borbi protiv ilegalne imigracije.

Ostaje da se vidi da li će se američki lider odlučiti za uvođenje vanrednog stanja koje bi mu omogućilo da novcem Pentagona podiže ogradu. Pogotovo što je pod baražnom vatrom koja ne prestaje.

Nedeljnik New American Journal objavio je članak u kojem se tvrdi da je Rusija – zahvaljujući Trampu – uspela da „pobedi SAD bez opaljenog metka“.

U tom tekstu se tvrdi da Tramp „deluje u interesu Rusije i pravi u zemlji haos“. I naglašava da se trenutna situacija može pretvoriti u pravu katastrofu jer šef države – zbog sukoba sa demokratskom većinom u donjem domu parlamenta – moćiće na neodređeno vreme obustaviti rad svoje vlade i time stvoriti ozbiljnu pretnju nacionalnoj bezbednosti i isprovocirati ekonomsku krizu u SAD.

New American Journal prognozira da bi usledili štrajkovi i masovni neredi, pobune u zatvorima i oružani napadi. Sve to bi navodno rezultiralo „ekonomskim kolapsom koji bi bio gori od Velike depresije“.

Ameri provalili Putinove tajne! Zbog čega su Rusi uhapsili špijuna Velana pročitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Putin je više pažnje poklonio keru nego Vučiću ! - Srđan Škoro 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA