Najnovije

PANIKA: Procureli tajni dokumenti i otkrili "ARMAGEDON" koji bi mogao da zadesi Britaniju: Luka bi nam propala za 24 sata!

Novinari britanskog "Sandej Tajmsa" tvrde da su se dokopali službenog vladinog dokumenta u kojem se opisuju scenariji izlaska Britanije iz Evropske unije bez postizanja trgovinskog dogovora s Briselom. Iz kabineta Terese Mej u ponedeljak su demantovali celu priču, što je potpuno razumljivo jer sam sadržaj tog dokumenta je, blago rečeno, katastrofičan.

Tereza Mej (Foto: Jutjub)

Scenario Bregzita bez dogovora s Briselom do 29. marta 2019. godine navodno potpisuju visoki vladini zvaničnici. Oni upozoravaju na tri moguća raspleta događaja, a baš nijedan ne zvuči pozitivno. Najbolji mogući scenario su nazvali "umerenim", drugi je "ozbiljan", a treći je nazvan - "armagedon".

U izveštaju stoji da čak i po drugom najgorem scenariju, dakle "ozbiljnom", Britaniji preti ekonomska i socijalna katastrofa. Luka Dover propala bi u samo 24 sata, a cela država bi ostala bez hrane i lekova u roku samo od samo dve nedelje.

- Pripadnici RAF-a (Kraljevskog vazduhoplovstva) morali bi da transportuju lekove u najudaljenije krajeve naše zemlje. Nažalost, ni to ne bi dugo trajalo budući da bi brzo ostali bez goriva - rekao je izvor iz britanske vlade za Times.

Ministar za Bregzit Dejvid Dejvis potvrdio je da se vodila rasprava o scenarijima u slučaju da se ne postigne dogovor, ali je naglasio da niko nije spominjao "armagedon", prenosi Jutarnji list.

Ipak, u Britaniji ne skrivaju zabrinutost zbog realne mogućnosti da dogovor propadne i da bogate zemlje EU odbiju da trguju s Britancima ili da se u boljem slučaju promet uspori.

- Mi smo u potpunosti zavisni o trgovanju s Evropom. Ako se taj posao uspori, onda smo najebal* - rekao je neimenovani zvaničnik iz britanske vlade.

Ministar unutrašnjih poslova Sajid DŽavid rekao je da su izveštaji koji je "Sandej Tajms" objavio "histerični" i da ni u najgoroj noćnoj mori ne može smisliti "armagedon" scenario.

- Uveren sam da ćemo postići dogovor s Brisleom, ali isto tako se pripremamo na mogućnost da taj dogovor propadne.

Viktor Alfonso Lenta, francuski nacionalista i ratni veteran, pre nekoliko godina je uz srpske dobrovoljce ratovao protiv Ukrajinaca u Donbasu, a sada bi uz "žute prsluke" hteo da zavodi red u Francuskoj. Pročitajte OVDE sve o tome.

Izvor: Jutarnji list. hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tereza Mej — hod po mukama.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA