Najnovije

VACIĆ: Kada smo zajedno – pobeđujemo

Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin prilikom posete Beogradu istakao je da su odnosi Srbije i Rusije stvarani tokom vekova, da imaju jako i duboko korenje, da naša dva naroda vezuje duhovna bliskost i na samom kraju naglasio „Kada smo zajedno – pobeđujemo.“

Vacić na dočeku Putina (Foto: Srpska desnica)

Piše: Miša Vacić

Srpsko-ruske specijalizovane delegacije potpisale su u Beogradu 21 međudržavni strateški sporazum.

Posebno je važan gasni aranžman sa Rusijom čime je Srbija priznata kao odgovoran i strateški značajan oslonac ruske energetske politike u jugozapadnoj Evropi. Ruski gas je neminovnost za Evropu. Skupi američki gas ne može se cenovno meriti sa ruskim privrednim gigantima kao tržišnim suparnikom. Dogovor o povećanju kapaciteta gasnog skladišta u Banatskom Dvoru na 750 miliona kubnih metara ojačaće srpsku privredu. Gasovod iz Srbije ka Italiji i Mađarskoj donosiće budžetu preko milijardu evra godišnje. Strateško razmišljanje srpske administracije konačno dobija smisao nakon dugog razmatranja različitih opcija. Ova politika pronašla je najoptimalnije rešenje za Srbiju, uključujući i zajedničke poteze Srbije sa Republikom Srpskom. Gasni aranžman sa Rusijom i ostali strateški dokumenti potpisani u Beogradu između Srbije i Rusije definitivno postavljaju našu zemlju na čelo regiona u svim oblastima. Stručne ekonomske analize ozbiljno ukazuju na vodeću poziciju Srbije u dugoročnoj budućnosti.

Kako politički nastupam sa patriotskih pozicija, pozdravljam dogovorenu izgradnju ruskih gasovoda u Srbiji. Gasifikacija naše države ozbiljno će pokrenuti industrijski rast, naročito u južnim delovima centralne Srbije gde mnoge kompanije nisu bile u dometu gasnog napajanja. Motor privrednog razvoja je konstantno snabdevanje ruskim gasom. Time će se pokrenuti svi državni potencijali, od odbrane do otvaranja novih radnih mesta, od povećanja nataliteta pa do bržeg rasta nacionalnog standarda.

Ne mogu da ne spomenem porast ugleda Srbije u svetu, a jasni pokazatelj jeste povlačenje nezavisnosti Kosovo od strane 13 država. Srpski predsednik Vučić  nalazi se među 37 vodećih državnika evroazijske zone na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, gde prisustvuje 3000 učesnika iz 115 najsnažnijih svetskih ekonomija. Partnerstvo koje Srbija sklapa sa Rusijom, ali i  drugim značajnim državama pokazuje porast ugleda naše zemlje u međunarodnim okvirima.
Kao predsednik Srpske desnice snažno podržavam napore Srbije da se sveobuhvatno osnaži u cilju efikasne zaštite srpskih nacionalnih interesa. 

Neka dugo živi slobodna i uspešna Srbija!

Kako srpski poslanik smiruje tenzije u Kerčkom moreuzu, pogledajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vacić o Vučiću

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA