Najnovije

PROTEST ZA SPAS SRPSKIH POTOKA I REKA! Protiv izgradnje malih hidroelektrana! U Beogradu 27. januara! (VIDEO)

Borba za reke i vodu, zdravlje i bezbednost, sa obronaka naših planina seli se u Beograd, na Studentski trg, 27. januara, gde je za 13 sati zakazan protest protiv izgradnje malih hidroelektrana, saopštila je inicijativa Odbranimo reke Stare planine.

Izgradnja mini-hidroelektrana (Foto: Jutjub)

Inicijativa poziva Beograđane da pokažu solidarnost sa grupom “Odbranimo reke Stare planine” koje skup organizuje, ali i sa učesnicima iz Sirogojna, Kokinog broda, sa Zlatibora, Gledićkih planina, Resavskog kraja, Knjaževca, Nišavskog okruga, Raške, Valjeva, Kraljeva ili Kamene gore.

U tim regionima, ali i na drugim mestima na više od 850 lokacija, reke su u opasnosti od cevi i betona, a život kako ptica, riba i životinja, tako i ljudi, ugrožen je zarad profita male grupe ljudi bliskih vlastima, upozorava se u saopštenju. Kako je najavljeno, na protestu će biti i predstavnici 9 lokalnih grupa okupljenih oko Građanskog fronta, iz isto toliko gradova Srbije i zajedno će poručiti da neće dopustiti ekocid nad rekama i vodama Srbije.

Podršku su najavili “Ne davimo Beograd”, “Udruženi pokret slobodnih stanara” iz Niša, “Lokalni front” iz Kraljeva, “Samo jako” iz Mladenovca, “Lokalna alternativa” iz Vrbasa, “Samo lokalno” iz Bečeja, “Naš grad - Naša stvar” iz Zrenjanina, “Slobodno Pančevo”, “Lokalni front” iz Valjeva i “Biro za društvena istraživanja BIRODI”, dodaje se u saopštenju.

Protesti “1 od 5 miliona” održani u Beogradu i gradovima širom Srbije. Pogledajte OVDE.

Izvor: FoNet, danas. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Debata na temu za i protiv malih hidroelektrana u emisiji “Da možda ne”

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA