Najnovije

UDARNI TANDEM: Lovac pete generacije Su-57 i teški dron „Ohotnik“ će delovati zajedno! (VIDEO)

Teški udarni dron „Ohotnik“ je namenjen za operacije proboja neprijateljske PVO u sadejstvu sa lovačkim avionom pete generacije Su-57. Ovo je ruskom internet portalu Interfaks preneo neimenovani izvor iz ruske vojne industrije.

Su 57 (Foto: Ria)

„Pretpostavka je da „Ohotnik“ može da radi u vezi sa lovcem Su-57. Tačnije, jedan od zadataka bespilotnog udarnog drona je proboj neprijateljske PVO, iza kojeg lete borbeni avioni sa kojim upravljaju piloti“- rekao je sagovornik Interfaksa.

Naime, u perspektivi se očekuje obrazovanje taktičke grupe koju će činiti jedan Su-57 i 3-4 „Ohotnika“ koji će međusobno biti umreženi. Pilot na avionu Su-57 će moći daljinski da upravlja „Ohotnikom“, stvarajući maksimalne uslove za uspešno sadejstvo.

S-70 „Ohotnik“ će prema procenama dostizati masu od 20 tona, što je npr. duplo više od taktičkog lovca četvrte generacije MiG-29. Leteće podzvučnom brzinom (do 1,000 km/č), dok će njegov maksimalni dolet iznositi 3,500km. Letelica će moći da se popne na visinu od 10,500 metara. Odatle će visoko-preciznim oružjem moći da uništava neprijateljske kopnene ciljeve i vrši operacije vazdušnog izviđanja.

Letelica će biti napravljena po tehnologiji koja će mu obezbediti malu radarsku reflektivnost-vidljivost. Osnovna konstruktorska baza za izradu ove letelice je šema tzv. „letećeg krila“.Ubojno naoružanje će da nosi u unutrašnjim borbenim spremnicima, slično kao kod lovaca 5.generacije. Korpus bespilotnog aparata će biti napravljen od kompozitnih materijala. Prema ruskim izvorima letelica se nalazi u završnoj fazi testiranja. U ovom momentu se dovršava proces integracije elektronskih komponenti i njenog konačnog kalibrisanja.

Su-57 je ruski višenamenski borbeni avion pete generacije, kojeg su razvili vazduhoplovni inžinjeri OKB Suhoj. On je namenjen izvršavanju ogromnog spektra zadataka koji se mogu postaviti ispred jedne vazduhoplovne borbene platforme, kao što je ostvarivanje apsolutne vazdušne prevlasti iznad teritorije na kojoj se izvode aktivna borbena dejstva, uništavanje najrazličitijih kopnenih ciljeva i površinskih brodova koji su ojačani savremenim protivvazduhoplovnim borbenim sredstvima, operacija izviđanja i nadzora vazdušnog prostora na velikim udaljenostima, uništavanje komandne infrastrukture neprijatelja itd.

Viši analitičar u Nacionalnom institutu za javnu upravu (SAD) Mark Šnajder pohvalio je nadograđeni ruski bombarder Tu-22M3. NJegov članak je objavljen na veb stranici američkog Instituta ratne mornarice. Pročitajte OVDE sve detalje.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA