Najnovije

DA LI ĆE JORDAN OKUPIRATI SIRIJSKI AL-TANF?! Kakva je sudbina ove oblasti kad Amerikanci napuste Siriju?! (MAPA/VIDEO)

"Jordan neće preuzeti niti nadgledati američku vojnu bazu u sirijskoj oblasti Al-Tanf, koja se nalazi na granici Sirije i Jordana, nakon što Vašington povuče svoje trupe iz Sirije, jer se objekat nalazi van Jordana", rekao je jordanski ministar spoljnih poslova Ajman Safadi.

Jordanski kralj Abdulah II (Foto: Jutjub)

- Al-Tanf je područje unutar Sirije - odgovorio je Safadi na pitanje da li je moguće da će baza biti predata Jordanu nakon povlačenja američkih vojnika.

Ministar spoljnih poslova Jordana naglasio je da se Aman nada da će tri zemlje umesto toga održati trilateralne razgovore kako bi preduzele potrebne mere kako bi uspostavile bezbednost u tom području.

- Jordan će zaštititi svoje granice, ali neće preći na teritoriju Sirije. Nadamo se da ćemo opet imati trilateralni razgovor na kom ćemo dogovoriti aranžmane koji će doneti bezbednost na drugoj strani granice - dodao je ministar spoljnih poslova.

Na pitanje da li će Jordan biti pozvan da nadgleda vojnu bazu nakon što američke trupe odu, Safadi je rekao kratko - "ne".

- Al-Tanf je s druge strane granice. Kao što sam rekao, Jordan neće preći svoju granicu. Mi ćemo preduzeti sve mere kako bismo zaštitili našu zemlju. Uklonićemo svaku pretnju našoj bezbednosti. Međutim, na drugoj strani granice nakon povlačenja moraće se dogovoriti sa svim stranama novi aranžmani i oni moraju doprineti bezbednosti i tom području - rekao je jordanski ministar spoljnih poslova.

Na pomolu je novi rat na Bliskom istoku. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Jordanski kralj Abdulah Drugi u akciji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA