Najnovije

OVAKO JE MILO LEGALIZOVAO PRVI MILION: Objavljeni šokantni dokazi kako se Đukanović preko bratove banke obogatio! 

Crnogorski biznismen Duško Knežević za kojim je raspisana poternica bio je žirant predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću 2007. godine, za kredit koji je Đukanović dobio u Londonu i preko koga je kasnije legalizovao svoj prvi milion, pišu danas podgoričke Vijesti.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

List navodi da su i Đukanović i predstavnici crnogorskih institucija krili da je garancija za taj kredit dobijena od Kneževica.

Pošto je nakratko napustio državne funkcije i odlučio da se bavi biznisom, Đukanović je 11. jula 2007. godine, na ime svoje firme Kapital Invest, dobio kredit od milion i po evra i to od londonske filijale grčke Pireus banke, a kredit mu je omogućila firma Duška Kneževića Komsel Limited sa Kipra, koja je za taj aranžman kao kolateral položila keš depozit od milion i po evra.

Kako se navodi, tog dana u Londonu potpisana su dva ugovora - prvi ugovor o garanciji na milion i po, za kredit Kaptal Investu DOO Podgorica između Pireus banke SA, filijala London, kao davaoca kredita i firme Komsel Limited sa Kipra, kao davaoca garancije.

Iz tog ugovora u koji su Vijesti imale uvid, vidi se da je Milo Đukanović kao korisnik kredita dobio sredstva za Capital Invest zahvaljujuci novcu Duška Kneževića, i u njemu se precizira da banka traži doodatnu garanciju za kredit i to u vidu keš kolatrala, koju je obezbedio žirant - Kneževićev Komsel Limited.

Istog dana potpisan je i drugi ugovor o kreditu od 1,5 miliona evra između Pireus banke SA London kao kreditora, Kapital Investa DOO Podgorica kao korisnika kredita i Mila Đukanovica kao žiranta - vlasnika firme, a u njemu se preciziraju uslovi vraćanja, kamata i ostalo.

List navodi da Đukanović nije nikada hteo da otkrije ko je od njegovih "prijatelja" bio žirant koji je položio 1,5 miliona evra garancije, a kredit je iskoristio da kroz dokapitalizaciju kupi deo akcija Prve banke, čiji je najveći akcionar već bio njegov brat Aco, pišu Vijesti.

Banka je zahvaljujući privilegovanoj poziciji na tržištu i velikim depozitima države za kratko vreme porasla više desetina puta, da bi danas bila jedna od najznačajnijiih u zemlji.

Pročitajte OVDE zašto Lazanski kaže da Srbija treba da ostane vojno neutralna! 

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Milo Đukanović o slučaju koverta - Kuća na Gorici nije moja, a Knežević mi nije prijatelj.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA