Najnovije

VULETIĆ: Iščlanio sam se iz PSG jer smatram da nije dovoljno samo opsovati Vučića!

Iščlanio sam se iz Pokreta slobodnih građana jer je prevagnuo stav da su nam jasni politički stavovi nebitni i da je dovoljno što jače opsovati Vučića i time tražiti podršku građana, rekao je Zoran Vuletić, dojučerašnji član Predsedništva PSG.

Zoran Vuletić (Foto: Jutjub)

"U Pokretu slobodnih građana je poražena politika za koju sam se zalagao i koja je bila temelj za stvaranje moderne evropske Srbije. Nažalost, juče je prevagnuo stav da su nam jasni politički stavovi nebitni i da je dovoljno što jače opsovati Vučića i time tražiti podršku građana. Zato sam se iščlanio iz PSG-a", rekao je Vuletić.

On dodaje da je na skupštini većina izabrala predsednika političke organizacije PSG kao da bira glavnog glumca u Nušićevoj predstavi.

Prema rečima našeg sagovornika, pored njega, iz Predsedništva će, u narednih par dana, otići i Rade Veljanovski, Miloš Marković, Snežana Tasov, Jene Maglai, Radomir Đinić, Zoran Hamović, kao i Radomir Đunić i protivkandidat Trifunoviću na izborima, Aleksandar Olenik.

"Ostavke će dati i gotovo svi važni ljudi u novobeogradskom odboru PSG, a očekujem da da će takođe otići i voždovački, zvezdarski, rakovički, kao i zemunski odbor. Jedino što vredi u organizacionom smislu, ostaje palilulski odbor", zaključio je Vuletić.

Članovi Pokreta slobodnih građana izabrali su na sednici pokreta glumca Sergeja Trifunovića za novog lidera. Trifunović je sa 60 odsto osvojenih glasova na izbornoj skupštini, koja je trajala skoro šest sati, pobedio protivkandidata pravnika Aleksandra Olenika.Članovi PSG tajnim glasanjem izabrali su i dva člana predsedništva Petra Miletića i Lidiju Martinović.

PSG je osnovan u maju 2017. godine, nakon što je Saša Janković na izborima za predsednika Srbije bio drugoplasirani sa 16 odsto glasova. Tada je Jankovića podržala i Demokratska stranka.

U međuvremenu je došlo do istupanja više istaknutih ličnosti iz pokreta, a u decembru 2018. se iz politićkog života i sa čela PSG povukao Saša Janković. Obrazloženje je bilo da ne želi da, kako je rekao, deli opoziciono javno mnjenje, ali je istakao da ostaje član PSG.

Vučić da ima imalo svesti i savesti, sam bi podneo ostavku! Onaj koji posegne za nasiljem završava na nasilan način, kaže Čedomir Čupić.

Pročitajte OVDE šta još kaže u intervjuu.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA