Najnovije

TAČI OBEĆAO TRAMPU: Završiću posao pa ćemo proslaviti u Beloj kući!

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, u pismu američkom predsedniku Donaldu Trampu, izrazio spremnost za kompromisni dogovor u dijalogu sa Beogradom i pozvao ga da poseti Kosovo.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Kako prenose prištinski mediji, u pismu koje je Trampu uputio ranije ovog meseca, Tači je obećao da će "završiti posao" i pozvati građane da, kako je to šef SAD tražio, "govore jednim glasom" tokom dijaloga i uzdržati se od akcija koje bi iskomplikovale aktuelnu situaciju.
Prištinska Koha piše da je Tači uverio Trampa da je "voljan da napravi neophodne kompromise u cilju postizanja sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma, koji bi, kako se navodi, uključivao sva otvorena pitanja i okončao sukob sa Beogradom koji traje duže od jednog veka.

Pozivajući se na razgovor koji su imali u Parizu, tokom obeležavanja veka od kraja Prvog svetskog rata, Tači je naveo da je saglasan sa Trampom da je blizu rešenje svih otvorenih pitanja Beograda i Prištine.

- Postignuti sporazum neće biti privremeni mir ili zamrznuti konflikt. Mi pokušavamo da izađemo iz ovog kruga i postignemo konačni sporazum o uzajamnom priznanju, odricanju od sukoba i članstvu Kosova u UN - naveo je Tači.

Ocenio je da je reč o istorskom postignuću, koje zahteva maksimalnu angažovanost "obeju strana". Istovremeno, Tači je izrazio oduševljenje zbog mogućnosti da, kako kaže, sarađuje sa Trampom i mnogim zajedničkim prijateljima u Sjedinjenim Državama a povodom, kako je naveo, ove diplomatske inicijative.

- I, kao što ste sa velikodušnošću predložili, nema boljeg načina da proslavimo naš uspeh nego da vam se pridružimo u Beloj kući gde se mir i istorija stvaraju zajedno - naveo je Tači, koji je pozvao Trampa da poseti Kosovo.

Prištinska delegacija vidno neraspložena napustila Brisel. Pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug, Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Aleksandar Vučić i Hašim Tači u Savetu bezbednosti UN povodom osnivanja tzv. Vojske Kosova

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA