Najnovije

"Pokušaj obojenih revolucija na ulicama Beograda i Banjaluke"

Danas je bitno javnosti ukazati na opasan fenomen tzv obojenih revolucija zbog trenutne alarmantne situacije u Srbiji i Reublici Srpskoj. Antidržavni i antisistemski protesti koji se upravo odvijaju na ulicama Beograda i Banjaluke su hibridna operacija Zapada, pre svega tajnih službi SAD i Ujedinjenog Kraljevstva, protiv Srbije i Republike Srpske. Suština je napad na Srbiju i Srpsku maskiran iznutra kao deo šire operacije amputacije Kosova i Metohije koja se očekuje. Organizacija i logistika dolaze sa liberalnog Zapada a sama tehnika je više puta oprobana – od obaranja režima bivšeg istočnog bloka početkom 90ih, preko Majdana u Kijevu, sve do „arapskog proleća“. Posledice su uvek razorne i podrazumevaju haos.

Miša Vacić (Foto: Srpska desnica)

Piše: Miša Vacić, Srpska desnica

Obojene revolucije, koje se u javnosti predstavljaju kao nekakvo spontano izražavanje građanske volje uzrokovane nepravdom, su u stvari precizno organizovane od strane spoljnog faktora sa Zapada. Uvek su zasnovane na sinhronizovanom delovanju trougla koji čine: nevladin sektor, političke grupacije iz opozicije sa jasnim antidržavnim i antinacionalnim platformama i mediji sa istim antidržavnim programskim šemama. Izvori finansiranja ovih opasnih pojava koje podrivaju suverenost država nas nepogrešivo vode ka centrima na zapadu.

U našem sadašnjem kontekstu, ovaj pokušaj obojenih revolucija na ulicama Beograda i Banjaluke ima tri cilja. Prvi je obaranje dva lidera koji jačaju suverenost svojih zemalja - Aleksandra Vučića i Milorada Dodika. (u fusnoti – Zapadu ne odgovara bilo kakav oblik suverenosti bilo koje zamlje u regionu jer ometa njihovo nametanje hegemonije). Drugi je obaranje Vučića i Dodika zbog njihove prijateljske politike prema Rusiji. Treći cilj je skretanje pažnje sa predstojeće očekivane amputacije Kosova i Metohije od Srbije kroz agresiju ka severu pokrajine, tj. usmeravanje pažnje naroda na budući haos na ulicama.

Mediji koji predstavljaju bitno uporište antisrpskog i antidržavnog uticaja u Srbiji i koji su instrument u ovim obojenim revolucijama su: N1, Danas, Vreme, Blic, Radio Slobodna Evropa i gomila portala kao npr :Krik, Birn, Balkan insajt i drugi.

Primera radi, N1 iako postoji više mnogo bitnijih događaja, uvek u svojim vestima kao prvu vest stavlja proteste u Banjaluci i Beogradu i za njih odvaja nesrazmerno veliku minutažu za prilog. Dok po Srbiju mnogo bitniji protesti na ulicama Kosovske Mitrovica koji stoje u funkciji održanja suverenosti Srbije, u vestima N1 bivaju potpuno ignorisani. To jeste direktno mešanje u politiku sa neprijateljskih pozicija prema Srbiji. Slično je i sa pisanim medijima kao što su Danas, Blic, Vreme i ostala kolaboracionistička bulumenta koja boluje od sindroma kvislinga i autošovinizma.

Pri ovom pokušaju lomljenja kičme Srbiji i Srbima koje nam čine službe sa Zapada, koriste za svoje ciljeve autošovinizam liberalnog dela naše građanske  javnosti. Zato je potrebno sasvim ignorisati galamu kvazi “junaka“ koji pozivaju na proteste.

Prosto jer ti ljudi lažu…

Kako Amerikanci vode specijalni rat protiv Srbije saznajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Radovan Damjanović falsifikovanoj istoriji Srba.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA