Najnovije

ZAGREB DAO ULTIMATUM IZRAELU: Šta će biti sa hrvatskom avijacijom?

Ukoliko Izrael do 11. januara ne izvesti Hrvatsku da će isporučiti 12 aviona "F-16 Barak", Hrvatska će poništiti odluku o izboru borbenog aviona, saopštilo minstarstvo odbrane. Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković potvrdio da će se raspisati novi tender ako Izrael ne bude mogao da isporuči avione.

F-16 (Foto: Pixabay)

Ministarstvo odbrane zatražilo je od Države Izrael da ga do 11. januara službeno izvesti da li može da isporuči avione koje je Hrvatska odabrala u na međunarodnom tenderu, a u slučaju da to ne može da učini, Hrvatska će poništiti odluku o izboru višenamenskog borbenog aviona, prenosi portal Indeks.

Obaveza Izraela je da obezbedi odobrenje vlade SAD za isporuku aviona u odgovarajućoj konfiguraciji Hrvatskoj, ponovilo je Ministarstvo u saopštenju.

Poručije da, u slučaju da zbog nesporazuma koji su nastali između Izraela i SAD, Hrvatska ne može da kupi avione koje je odabrala, vlada će poništiti odluku o izboru višenamenskog borbenog aviona od 29. marta 2018. godine.

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković je potvrdio da će se raspisati novi tender ako Izrael, zbog protivljenja SAD, ne bude mogao da isporuči avione "F-16 Barak", kakve je ponudio Hrvatskoj.

Na šta liči vazduhoplovstvo tzv. vojske Kosova, pogledajte OVDE.

Izvor: Indeks

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

F-16 Barak

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA