Najnovije

POSLE IZBORA SERGEJA ZA LIDERA: Saša Janković izašao iz PSG: "Izbrišite sve moje podatke!"

Doskorašnji predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković iščlanio se iz tog pokreta, uz poruku da izbrišu njegove podatke.

Saša Janković (Foto: Jutjub)

Janković je u e-mejlu upućenom PSG-u, čestitao na novoizabranom rukovodstvu, ali to nije jedino što je rekao.

- Čestitam vam novo rukovodstvo i novi politički put. To nije i moj put, a moje nasleđe ne treba da vam bude smetnja na njemu. Stoga se isčlanjujem iz Pokreta. Molim da izbrišete sve moje lične podatke. S najboljim željama, Saša Janković - navodi se u e-mailu, u koji je "Glas podrinja", kako navodi, imao uvid.

List "Danas" je tim povodom kontaktirao Jankovića, koji je kratko odgovorio da već nedeljama ne daje izjave za medije, i da se za sve informacije mogu obratiti PSG-u.

Inače, Saša Janković se sredinom decembra povukao sa liderske pozicije u PSG, rekavši da da nema dilemu da li su ciljevi koje su postavili vredni borbe, kao i da će je nastaviti kao običan član Pokreta slobodnih građana.

U međuvremenu je održana izborna skupština PSG, na kojoj je za novog predsednika Pokreta izabran glumac Sergej Trifunović, koji je najavio da će lično raditi na ujedinjenju opozicije, ali i da PSG neće tehnički ući u Savez za Srbiju.

Međutim, na Trifunovićev izbor nisu svi gledali blagonaklono, pa je bivši član Predsedništva PSG Zoran Vuletić najavio svoj odlazak iz Pokreta, rekavši da će to učiniti narednih dana još nekoliko članova, uključujući i Trifunovićevog protivkandidata na stranačkim izborima Aleksandra Olenika.

Međutim, to se bar do sada nije dogodilo, a reagovao je i jedan od ljudi za koje je Vuletić rekao da će napustiti Pokret - član Predsedništva PSG Zoran Hamović.

On je za "Danas" rekao da bi takav navod mogao da bude tačan samo ukoliko novi predsednik Sergej Trifunović ne odgovori svom prvom i najvažnijem zadatku - da pruži ruku Aleksandru Oleniku, ne kao poraženom, već kao prvom do sebe i najupućenijem saradniku.

- Pred Pokretom su dva velika izazova u kojima su neki videli samo pretnju po opstanak organizacije, a drugi velike šanse za realizaciju ciljeva koje je PSG pred sebe postavio. Pokret je napustio prvi predsednik, što u demokratski orijentisanim organizacijama daje novi polet, a u totalitarnim žal za vođom. Drugi izazov predstavljaju građanski protesti koji dobijaju akademsku i podršku različitih asocijacija, teritorijalno se šire po Srbiji, još uvek bez odgovarajuće političke artikulacije. Protest upravo čine slobodni građani, čija je volja od presudne važnosti. Hoće li se učlaniti u Pokret ili će u skladu sa svojim ličnim mogućnostima i odgovornošću delovati, manje je važno od cilja koji svi zajedno treba da ostvarimo - rekao je on, istakavši da ukoliko se pokaže da je Trifunoviću i Oleniku gordost važnija od pripadnosti Pokretu, i da ne žele da usaglase ciljeve zajedničkog rada, on sebe više neće videti u PSG-u.

Sergej Trifunović: Pokušao sam da razgovaram s Jankovićem

Inače, Sergej Trifunović je juče u gostovanju na N1 rekao da više neće govoriti rečnikom kakvim se "proslavio" na tviteru, pošto sada "predstavlja bitne ljude". Istovremeno, on je najavio i da PSG neće ući u Savez za Srbiju.

Premda je na početku podržavao Jankovića, Trifunovićevo mišljenje o bivšem predsedniku PSG umnogome se promenilo.

- Kao netaktibilan čovek, prvo sam pokušao da razgovaram sa Sašom Jankovićem, pa sam onda rekao da nam trebaju razni ljudi, razni profili intelektualaca - rekao je Trifunović, gostujući na N1.

Dodao je da je ranije verovao da Janković samo nije sposoban, te da je nevršenje njegovih dužnosti zapravo rezultat toga, ali da se nedavno uverio u suprotno.

Nedavno je saznao, kako kaže, i da je PSG zabranio prijem novih članova, što smatra apsurdnim i da je to izgledalo kao potez kojim će pokret biti ugašen.

Novi predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je večeras da više neće govoriti rečnikom kakvim se "proslavio" na tviteru, pošto sada "predstavlja bitne ljude". Istovremeno, on je najavio i da PSG neće ući u Savez za Srbiju. Pročitajte OVDE još detalja.

Izvor: Glas Podrinja/Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Saša Janković: Vučić je u padu, neću u vlast s onima kojima je Mladić heroj!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA