Najnovije

AKCIJA UKRAJINSKE VOJSKE U AFRICI: Uništavanje džihadista u operaciji ''Škorpion'' (VIDEO)

U Kongu je sprovedena multinacionalna vojna operacija protiv terorista, u kojoj su učestvovali ukrajinski vojnici iz 18. izdvojene helikopterske u sklopu misije UN-a za stabilizaciju, rečeno je u Ministarstvu odbrane Ukrajine.

Ukrajinski helikopter (Foto: Jutjub)

“Tokom tri meseca službe sa 9. rotacijom jedinice, posade borbenih aviona Mi-24 izvršile su 139 zadataka za uništavanje snaga lokalnih nelegalnih oružanih grupa. Od toga, 124 se dogodilo u novembru 2018. godine.

Ovog meseca Misija i jedinice oružanih snaga DR Kongo izvele su veliku vojnu operaciju pod uslovnim nazivom "Škorpion" da bi uništile žarišta nezakonitih oružanih formacija "ADF" (Allied Democratic Forces), rečeno je u ministarstvu.

Operacija '’Škorpion'’ izvršena je u tri faze. Specijalne snage Gvatemale i Tanzanije, pešadija oružanih snaga Malavija i Južne Afrike, kao i helikopteri Mi-8 i Mi-24 Oružanih snaga Ukrajine i helikopteri vojske Južnoafričke Republice bili su uključeni u nju.

Mi-8 je osigurao preraspodelu jedinica na zemlji, a jurišni helikopteri Mi-24 uništili su položaje terorista iz vazduha.

Ofanziva udruženih snaga UN je izazvana je aktiviranjem militanata ADF, koji se bore protiv vlasti u Kongu. Grupa je saveznik Islamske države i priznata je kao teroristička grupa u toj zemlji.

Kako je ruski Suhoj leteo blizu američkog lovca, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ukrajinska misija u Kongu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA