Najnovije

IDIOTIZAM: Američki sud traži od Sirije da plati 302 miliona dolara porodici poginule novinarke Si-En-En koja je blatila Asada i SAA! (VIDEO)

Američki sud je naredio sirijskoj vladi da isplati porodici novinarke Mari Kolvin veliku sumu novca nakon što je sudija utvrdio da je Damask "odgovoran za njenu smrt".

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

Prema presudi koja je objavljena sinoć, sirijskoj vladi je naređeno da porodici Mari Kolvin isplati 302,5 miliona dolara za ono što je sud nazvao “nesavestni“ napad.

U presudi se tvrdi da su sirijska vojska i njihov obaveštajni aparat gađali Mari Kolvin i druge novinare tokom opsade Homsa.

Štaviše, u presudi se navodi da je Kolvin ubijena tokom “namernog granatiranja Medija centra Bab Amr u Homsu 22. februara 2012.” Francuski fotograf Remi Očlik je takođe bio prisutan tokom napada i pronađen je mrtav u gradu Bab Amr u Homsu. Sudija Ejmi Berman DŽekson presudila je u prilog članova porodice Kolvin da je njena smrt bila vansudsko ubistvo u suprotnosti sa Aktom o imunitetu stranaca.

- Mari Kolvin je bila novinarka koju je ubila sirijska vlada dok je izveštavala o zločinima koji su se dogodili tokom građanskog rata - napisala je DŽeksonova u presudi.

- Ona je posebno ciljana zbog svoje profesije, u svrhu ućutkivanja onih koji su izveštavali o rastućem opozicionom pokretu u zemlji.

Ketlin Kolvin, koja je podnela tužbu sa svoje troje dece, rekla je: – Prošlo je skoro sedam godina otkako je moja sestra ubijena od strane Asadovog režima, a ne prođe ni dan da ja ne pomislim na nju.

- Marie je svoj život posvetila borbi za pravdu u ime žrtava rata i želela je da se njihove priče čuju - dodala je ona.

Da li Rusija i Turska spremaju zajedničke vojne akcije u Siriji? Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Poslednji izveštaj novinarke Si-En-En, Mari Kolvin

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA