Najnovije

RUSI GOSPODARE NEBOM: Oformljena vazduhoplovna grupa za transkontinentalne borbene operacije (VIDEO)

Više od 20 pilotskih posada operativno-taktičke avijacije Zapadnog vojnog okruga je pristupilo realizaciji složenih elemenata borbene obuke. U pitanju je uvežbavanje lovačko-bombarderske grupe ranga puka za izvođenje transkontinentalnih borbenih operacija.

Ruski pilot (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Letni sastav ove specijalne vazduhoplovne formacije je u uslovima velike koncentracije aviona u vazduhu usvojio metodiku masovnog “tankovanja” gorivom. Naime, zajedno sa ovom grupom letelica su se nalazile i “leteće cisterne sa gorivom”, avioni Il-78. I njihove posade su se ovom prilikom uverile u tehničko-taktičke mogućnosti ovog aviona, prilikom izvođenja vremenski kontinuirane operacije dopune letelica gorivom, u svim mogućim vremenskim i klimatskim uslovima.

Realizacija ovih vežbi je počela nakon teoretskog bloka obuke koji je realizovan preko specijalnih avio-trenažera. U sastav  vazduhoplovnog puka za izvođenje transkontinentalnih borbenih operacija su ušle posade koje upravljaju sledećim borbenim letelicama:

- Su-34
- Su-24MR
- MiG-31BM i
- Su-30SM

NJihov zadatak bio da uvežbavaju masivan borbeni prelet po krugu, maršuti kretanja i zoni pokrivanja. Realizacije vežbe je podrazumevala izvođenje višesatnih kontinuiranih letova u svim vremenskim uslovima, dan/noć.Borbena grupacija se kretala u ešalniranom borbenom poretku uglavnom krstarećom brzinom leta, na visini od 7-12 kilometara Dopuna gorivom se izvodila i u uslovima smanjene optičke vidljivosti, pri različitim brzinama leta. Tom prilikom su posade na avionima Il-78 više od 140 puta izvršile operaciju efikasne dopune gorivom.

U vežbi je angažovano oko 500 ljudi iz pilotskog i inžinjersko-tehničkog sastava, više od 80 jedinica različitog naoružanja, vojne i vazduhoplovne tehnike. Vazuhoplovna grupa za izvođenje transkontinentalnih borbenih operacija je koristila tri vojna aerodroma u Voronješkoj, Lipeckoj i Tverskoj oblasti.

Ukrajinsku operaciju protiv džihadista u Africi možete pogledati OVDE.

Izvor: Bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

VKS Rusije

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA