Najnovije

DAČIĆ ODBRUSIO: Plenkovićeva izjava je bestidna!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić osudio je kao "bestidnu" izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Dačić (Foto: Jutjub)

On je na božićnom prijemu Srpskog narodnog veća u Zagrebu rekao da Hrvatska radi na integraciji srpske manjine i da je "proces mirne reintegracije jedna od najvećih ostavština prvog predsednika Hrvatske Franje Tuđmana".

"Zamislite kakva je to bestidnost da na proslavi Božića, među ono malo Srba što ih je ostalo u Hrvatskoj, izgovorite da je Tuđmanova najvrednija ostavština reintegracija Srba. Samo ne znam da li Plenković pritom misli i na onih 220.000 naših nesrećnika iz ''Oluje'' ", rekao je Dačić za "Večernje novosti". 

Povodom Plenkovićeve izjave da je istina ključna za pomirenje i da se ona odnosi na to da je Hrvatska "bila žrtva agresije Miloševićevog velikosrpskog režima", on je podsetio da je međunarodni sud pravde presudio da nije bilo agresije. 

"Agresiju je izvršila (u Drugom svetskom ratu) NDH i došla do Zemuna, Novog Sada i Šapca, kao i Hrvatska u okviru Austrougarske u Prvom svetskom ratu. Pritom, ni u jednim ni u drugom slučaju nisu platili ratnu odštetu", rekao Dačić. 

On je još rekao da "pomirenja može biti samo onda kada se u Hrvatskoj Jasenovac ne bude predstavljao kao mesto dobre zabave i pozorišnih predstava, kada se ne bude pretilo zabranom srpskih stranaka i ćirilice, kada ne bude tabli s pokličom ''Za dom spremni'' tamo gde su ubijana srpska deca, kada državni vrh ne bude đuskao uz Tompsona..."

Šta Dejan Berić kaže o ordenu koji će Putin dodeliti Vučiću pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dačić o modelu Severne Irske

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA