Najnovije

I Erdogan proglasio da je Islamska država u Siriji vojno poražena

Turska smatra da je teroristička grupacija Islamska država u Siriji pretrpela vojni poraz – ocenio je Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan (Foto: Sajt predsednika Turske)

U autorskom tekstu koji je napisao za The New York Times, turski predsednik je otkrio da je zvanična Ankara spremna da istupi sa svojim planom za normalizaciju prilika u Siriji.

Erdogan je podržao odluku Donalda Trampa da povuče američke trupe iz Sirije. Pritom je kritikovao odluku „nekih zemalja da ostaju vojno prisutne u Siriji  i mešaju se u unutrašnje stvari Siriji pod izgovorom da se bore protiv ostataka terorističkih formacija.

Ovo poslednje se, nema sumnje, odnosilo na Amerikance, ali je možda bila aluzija i na rusko i iransko vojno prisustvo u Siriji.

Tramp je objasnio da je odluku o povlačenju (u roku od četiri meseca) doneo da bi Vašington imao bolji manevarski prostor za pariranje Iranu.

Američki zvaničnici su naknadno objasnili da američke trupe neće napustiti Siriju brzinom koju je Tramp bio najavio i obećao. A on je potom izjavio da on nikada nije ni bio pobornik forsiranog i ishitrenog napuštanja Sirije.    


Ruska armija dobija brigadni komplet S-300V4. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA