Najnovije

RUSKE ZASTAVE OKO MANBIDŽA: Patrola ušla u kurdsku oblast, narod izašao na puteve! (VIDEO)

Ruska vojna policija počela je u utorak da patrolira oblašću oko grada Manbidž na severu Sirije. Ovaj potez usledio je posle ulaska sirijskih trupa i najavljenog povlačenja američke vojske iz dela provincije Alepo u kojem operiše milicija (SDF) predvođena Kurdima.

Vojna policija (Foto: RIA Novosti)

Cilj misije je sprečavanje sukoba, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

- Danas smo počeli sa patrolama bezbednosne zone u oblasti oko Manbidža. Zadatak je da osiguramo bezbednost, kao i da kontrolišemo situaciju i kretanje oružanih snaga – saopštio je portparol ministarstva Jusup Mamatov.

Građani su izašli na puteve da posmatraju dolazak kolone ruskih trupa pod punom opremom, u oklopnim kamionima i džipovima “tigr”, dok se na snimku takođe mogu videti jedinice sirijske vojske sa nacionalnim zastavama.

Posle najave američkog povlačenja Kurdi strahuju od turske invazije, koju je predsednik Redžep Tajip Erdogan već nekoliko puta najavio. Zato su krajem decembra prošle godine kurdski lideri postigli dogovor sa vladom u Damasku o povratku sirijske vojske u oblast, dok se milicija YPG, koju Turska smatra teroristima, povukla na istok preko reke Eufrat.

U kakav ogroman problem je upao Pentagon, pogledajte OVDE.

Izvor: rt. com / Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA