Najnovije

HRVATSKI ISTORIČARI ŠOKIRALI REGION: Srbima vladari nisu bili Germani, a hrvatska istorija…

Dok među intelektualcima u Srbiji vlada duh samoporicanja, negiranja i ponižavanja svega srpskog, evo šta o Srbima kaže dr Višeslav Aralica, hrvatski istoričar i profesor istorije sa Hrvatskog instituta za povijest i Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

– Stjepan Radić se zalagao za otcepljenje od Srba, koji su takođe Sloveni. Doduše, on ih nije ni smatrao Slovenima, doživljavajući Slovene kao miroljubive i vredne, a Srbi su mu bili ratnici. Kad pogledate iz perspektive zapadnjaka, Srbi su zaista drugačiji od svih ostalih slovenskih naroda. Nemci jesu ratovali protiv Srba, ali su ih baš zato i poštovali – navodi Aralica.

On ističe da su Srbi jedini slovenski narod koji je državotvoran.

– Jedini narod u Evropi uopšte za čiju se dinastiju nije smatralo da potiče od germanskih osvajača iz ranog srednjeg veka. Imali su ih, u stvari, čak dve, Petrović NJegoše i Karađorđeviće, obe s područja današnje Crne Gore. Za to vreme, bugarski kralj je praktično Nemac. Grčki je Nemac ili Danac, kako se uzme – objašnjava Aralica.

– Gde god pogledate, svuda su ili Nemci ili su poreklom Germani, kao kod Italijana ili Španaca. I onda je to stvar poštovanja. Kao, Sloveni su dobrice, kmetovi, radnici, ali nisu ratnici, ne mogu da se oslobode, ne mogu da stvore državu. A Srbi se u tu priču ne uklapaju, dakle nisu Sloveni.

Najveći hrvatski arheolog, profesor emeritus Nikola Jakšić, takođe tvrdi da Hrvata nije bilo ni u 7. ni u 8. veku na ovim prostorima, dok je poznata hrvatska naučnica dr Andreja Zorić u Nemačkoj odbranila doktorsku disertaciju u kojoj dokazuje da je pravljenje hrvatske nacije kultura laži.

O pravom poreklu Srba čitajte OVDE. Knjige iz Pravdine internet prodavnice možete pogledati i naručiti OVDE.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Poreklo srpskog jezika.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA