Najnovije

SANDŽAK JE JEDINA TERITORIJA U EVROPI ČIJI STATUS NIJE REŠEN: Užasna provokacija političara i šamar za Srbiju!

Ahmedin Škrijelj, generalni sekretar SDA Sandžaka, izjavio je da je Sandžak ostao "jedina nerešena teritorija na Balkanu".

Ahmedin Škrijel (Foto: Jutjub)

Raspadom Jugoslavije, pitanje Sandžaka, koji je okupiran 1081. godine i protiv volje tamošnjih stanovnika pripojen Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, mora biti rešeno, rekao je Škrijelj.

On je "objasnio" albanskim medijima da je to posledica davnašnje, kako kaže, okupacije Sandžaka, istorijske nepravde koja se mora promeniti.

- Reševanje krize nastale raspadom SFRJ ulazi u finalnu fazu pristupanjem zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji. Raspadom Jugoslavije, pitanje Sandžaka, koji je okupiran 1918. godine i protiv volje tamošnjih stanovnika pripojen Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, mora biti rešeno - rekao Škrijel.

SDA traži od Evropske unije, SAD i ostalih koji učestvuju u međuunarodnoj konferenciji o bivšoj Jugoslaviji  da reše pitanje Sandžaka, kazao je Škrijel, čija je partija nedavno u Sandžaku organizovala protest nazvan "1918 - godina kad je Sandžak okupiran".

Pročitajte OVDE kakvu je to šamarčinu Brisel udario Prištini.

Izvor: Espreso. rs/ Koha. net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Evo Škrijel kaže o Srbiji.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA