Najnovije

KAKO JE IZGLEDALA "POBEDA OD BOGA": Huti objavili šokantne snimke satiranja vojske Saudijske Arabije! (VIDEO)

Hutsko medijsko krilo objavilo je šokantne video snimke prve faze operacije "Pobeda od Boga", koja se održala južno od Najrana u Saudijskoj Arabiji početkom septembra.

Ilustracija (Foto: pixabay. com)

 

Video snimci su prikazani na konferenciji za štampu portparola jemenske grupe, brigadnog general Jahja Sari, koji je otkrio nove detalje o operaciji. Generale Sari: “Operacija je bila planirana mesecima i podrazumevala je raketne snage, vazduhoplovne snage i snage protivvazdušne odbrane.” 

Jemenske raketne snage lansirale su deset raketa Badir-1 na aerodromu Jizan, dok je Vazduhoplovne snage izvele 21 operaciju protiv vojnih ciljeva širom Kraljevine. Ovi napadi su se desili tokom više meseci pre operacije kako bi odvratili pažnju vazduhoplovnih snaga predvođenih Saudijskom Arabijom i ometali njihove operacije.

Tokom operacije, jemenske snage protivvazdušne odbrane ciljale su vojne helikoptere koalicije, sprečavajući ih da pruže blisku vazdušnu podršku zarobljenim saudijskim trupama južno od Najrana.

General Sari rezimirao je rezultate operacije “Pobeda od Boga”, kao sledeće:

Huti su zauzeli 350 km2 južno od Najrana, uključujući desetine ključnih položaja.

Ubijeno je više od 500 pripadnika saudijske službe i jemenijskih boraca koji se bore za Saudijsku Arabiju.

Zarobljeno je više od 2.000 osoblja koalicije pod vodstvom Saudijske Arabije, uključujući saudijske oficire.

Stotine pik-up kamiona, oklopnih vozila, oklopnih transportera i inženjerskih vozila i najmanje 15 drugih vozila je uništeno.

Portparol Huta-a je takođe otkrio da su saudijski ratni avioni izvršili najmanje 300 vazdušnih udara u očajničkom pokušaju da zaustave operaciju, ciljajući čak i svoje sopstvene vojnike i posrednike. Najmanje 200 članova koalicije ubijeno je u takvim „prijateljskim“ napadima. "Naše snage pokušale su pružiti prvu pomoć neprijateljskom osoblju ranjenom usled udara u vazduh, ali stalne borbe povećale su njihove gubitke", izjavio je brig. general Sari.

Video snimci koje je objavilo medijsko krilo potvrdili su većinu informacija koje je otkrio general Sari, koji je obećao da će u narednih nekoliko dana biti objavljeno još snimaka. Portparol Huta napomenuo je da operacija “Pobeda od Boga” i dalje traje, pozvavši jemenske borce koje podržavaju Saudijsku Arabiju da napuste linije fronta i vrate se kućama.

Koalicija predvođena Saudijskom Arabiji još nije prokomentarisala šokantne snimke. Veliki gubici mogli bi primorati Kraljevinu da preispita svoju politiku u Jemenu.

Šta su satelitski snimci američke baze na naftnim poljima u Siriji otkrili, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA