Najnovije

PROGLAŠENO NAJJAČE NUKLEARNO ORUŽJE IKADA: Ima domet preko 14. 000 km i nosi 10 bojevih glava! (FOTO)

Kina danas velikom paradom obeležava 70 godina od nastanka Narodne Republike Kine, a tu priliku iskoristili su da pokažu svoje novo naoružanje. Najviše pažnje privukla je balistička raketa DF-41, koja je, prema nekim tvrdnjama, najjača raketa na planeti.

DF-41 (Foto: RIA)

Kako je pisao Si-En-En, njen razvoj počeo je još 1997. godine, i bilo je glasina da će biti prikazana na paradama 2015. i 2017, ali je ipak sve do sada držala u tajnosti.

Raketu su kineski vojni stručnjaci okarakterisali kao poruku koja se šalje svetu - Kina ima dovoljnu nuklearnu snagu da odgovori na ucenu iz bilo koje zemlje.

Ova raketa ima domet više od 14.000 kilometara i može nositi oko 10 bojevih glava, koje mogu pogoditi cilj bilo gde na zemlji. Sa ovim dometom, DF-41 je postala raketa sa najdužim dometom na svetu, premašivši tako američki LGM-30 Minutmen (Minuteman), čiji je domet 13.000 kilometara, prenosi "Global Times". Ima pogon na čvrsto gorivo, kao i ruske rakete, što joj omogućava brže postavljanje i lansiranje.

Tamošnji zvaničnici naveli su i da bi, u slučaju ispaljivanja, do Amerike, mogla stići za samo pola sata. Kineski nuklearni eksperti nazvali su DF-41 kao nuklearno oružje četvrte generacije, čija je tehnologija takva da tokom testiranja nije bilo grešaka.

Kako su Rusi špijunirali džihadiste preko njihovih kamera, saznajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA