Najnovije

ŠIPTARI SPREMAJU OPASAN MANEVAR! Miroslav Lazanski pre odlaska u Rusiju saopštio pakleni plan Albanaca! (VIDEO)

“Očekujemo manevar tzv. kosovske delegacije, da uzme albanske pasoše i pokuša da uđe na kongres u Čileu gde se može potencijalno raspravljati o ulasku tzv. Kosova u Interpol”, najavio je budući amabasador Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslav Lazanski.

Miroslav Lazanski (Foto: Jutjub)

“Čile nije priznao Kosovo i oni (tzv. kosovska delegacija) ne mogu sa kosovskim "pasošima" da uđu na kongres, ali mogu sa specijalnim pozivnicama, ili očekujemo manevar da delegacija Kosova uzme albanske pasoše i pokuša da uđe na taj kongres”, izjavio je Lazanski.

Lazanski je dodao da Srbija ima podršku od strane Rusije i Kine i da politički odnosi nikada nisu bili bolji.

“Politički odnosi Srbije i Rusije su odlični, nikada nisu bolji bili. Imamo i podršku Rusije u UN, sa svojim vetom, takođe i Kine. Imamo i podršku kada je reč o ulasku Kosova u UNESCO ili Interpol, to je sada aktuelno da će biti u Čileu. Trudićemo se da priključenje Kosova ni ne bude na dnevnom redu, a ako ovi sa Zapada izlobiraju, da to ne bude izglasano”, istakao je Lazanski.

Miroslav Lazanski je istakao da nema straha od novog posla ambasadora Srbije u Rusiji.

“To jeste zahtevan i suptilan posao, ali mislim da nema mesta za strah. Diplomatija je najsličnija novinarstvu kojim se ja bavim. Kao novinar imaš širu slobodu razmišljanja, kao diplomata nemaš”, zaključio je Lazanski gostujući u emisiji "Dobro jutro Srbijo".

Skupština Srbije konstatovala je danas ostavku Miroslava Lazanskog na predlog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Nadležni odbor je utvrdio da je Lazanski podneo ostavku, što je jedan od razloga za prestanak mandata poslaniku pre isteka vremena na koje je izabran.

Ukazom predsednika Republike Srbije, poslanik SNS i vojni komentator imenovan je za novog ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji.

Ukazu kojim je Miroslav Lazanski postavljen za novog ambasadrora, prethodio je ukaz o opozivu dosadašnjeg ambasadora u Rusiji Slavenka Terzića.

Pročitajte OVDE oglas koji je digao Srbiju na noge. 

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA