Najnovije

ĐILAS: Vučić mora da ode jer je od Srbije napravio nenormalnu zemlju

Aleksandar Vučić mora da ode sa vlasti, jer je od Srbije napravio zemlju u kojoj 500 radnika fabrike MB Namenska dolazi da tapše direktoru na suđenju, a vređa oca i majku koji su sina izgubili u toj istoj fabrici, poručio je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde (SSP), u Leskovcu na formiranju Inicijativnog odbora ove stranke.

Đilas (Foto: Jutjub)

Đilas je dodao da je bojkot odgovor na takvu „nenormalnost“, nenormalnost u kojoj se organizuju i skupovi podrške jednom Jutki, jednom Simonoviću koji je zapalio kuću novinaru u Grockoj, ali i nenormalnost koja od Srbije pravi koloniju.

„Pretvaraju nas u koloniju. Potpisujemo milijarde evra kredita sa Kinezima, dajemo im poslove bez tendera, Nemci dobiše sve naše lekare, medicinske sestre, majstore, Englezima dajemo deset miliona evra da ovde naprave fabriku u kojoj će ljudi raditi za svega 35.000 dinara“, rekao je Đilas i dodao da „nema budućnosti za Srbiju sa malim platama“, već da novac koji se baca na sve strane treba uložiti u ljude, u veće plate, u domaće fabrike i poljoprivredu koje će Srbiji potom nešto i vratiti.

Obraćajući se Leskovčanima, lider SSP kazao je da žive u okrugu sa najnižim platama u Srbiji, u kojem nema apoteke koja radi 24 sata dnevno, a domovi zdravlja grcaju u milionima evra dugovanja. Istovremeno, vlast se hvali „zlatnim dobom“, nepostojećim prijateljima i lažnim ekonomskim saradnjama.

„Prilikom posete Erdogana hvale se saradnjom Srbije i Turske koja raste iz godine u godinu. Istina je ovo: tokom 2018. godine naša razmena sa Turskom je bila takva da smo uvoz povećali za 15 posto, a izvoz smanjili za 8 posto. Dakle, mi uvozimo 850 miliona, a izvozimo 250 miliona! Damo, bez tendera, njihovim firmama da grade auto-put?! Pa šta će nam takvi prijatelji“, upitao je Đilas.

Kurti hoće u rat sa Srbima! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA