Najnovije

POL KREJG ROBERTS SUROVO: Hoće li Rusi ikada naučiti lekciju? Šta to rade

Uvreda za uvredom , a patetično rusko ministarstvo spoljnih poslova se i dalje pita, “da li američke vlasti ne žele da normalizuju dijalog?”

Pol Krejg Roberts (Foto: Jutjub)

Piše: Pol Krejg Roberts

Naravno da ne žele. Koliko dokaza je potrebno ruskom Ministarstvu spoljnih poslova?

Amerikanci hapse sina ruskog zakonodavca u inostranstvu, daleko izvan bilo koje legalne američke nadležnosti, kidnapovali su ga i priveli na suđenje u kvazi- sudu u Vašingtonu.

Amerikanci su uhapsili Ruskinju, Mariju Butinu, lažno je optužili za špijuniranje i smestili je u zatvor. Takve situacije se i dalje ponavljaju.

Sada su Amerikanci, radi ispitivanja, pritvorili Inga Jumaševu, članicu ruskog parlamenta, koja je pozvana u SAD da učestvuje u forumu Fort Ross Dialogue, godišnjem događaju na kom Amerikanci i Rusi mogu direktno da razgovaraju jedni sa drugima.

Da li je ruska vlada sposobna da shvati da je za Ruse, čak i za članove ruske vlade, opasno da odu u SAD ili bilo gde van Rusije, gde ih mogu kidnapovati vašingtonski agenti?

Nakon što je Vašington prekršio diplomatski imunitet i preuzeo kontrolu nad ruskim konzulatom u San Francisku i trgovinskim kancelarijama u NJujorku i Vašingtonu, kako Rusi ne mogu da shvate da su SAD nasilnička država? Kako Rusija može da ima normalne odnose sa takvom državom? Da li je ruska vlada nesposobna da prizna očigledne činjenice?

Velika poniženja, koja ruska vlada tako spremno prihvata, samo podstiču još veća poniženja, koja će se tek pogoršati. Hoće li se Rusi ponovo umilato žaliti kada sam Putin bude zadržan i saslušan na ulasku u Sjedinjene Države? Zaista, mogao bi biti uhapšen zbog uplitanja u američke predsedničke izbore.

Hoće li ruska vlada ponovo zalepršati pred Vašingtonom? Kada će klečanje pred SAD-om prestati? Ponižavanja i zloupotreba Rusije neće prestati sve dok Rusija Vašingtonu ne pokaže zube. Vreme je od suštinskog značaja.

Nema razloga za to da se Rusija toliko plaši Sjedinjenih Država, bankrotirane, društveno degenerišuće zemlje, koja je, nakon dve decenije,  pokazala da nije u stanju da pobedi nekoliko hiljada lako naoružanih talibana u Avganistanu.

Zašto ruska vlada izaziva osudu javnosti svuda u svetu omogućivši Americi i američkim vazalnim provincijama u Evropi da finansiraju nevladine organizacije, subverzivne organizacije kojima upravlja CIA unutar Rusije, koje izazivaju proteste i poremećaje, poput nedavnih u Moskvi, koji su omalovažili uticaj vladajućih stranaka na izborima u Moskvi?

Pad podrške ruskoj nezavisnosti, u odnosu na približavanje Vašingtonu, nije posledica uspeha američke propagande. To je rezultat odbojnosti patriotskih Rusa čija vlada ne štiti Rusiju od američkog uplitanja u ruske izbore.

Nije li ruska vlada u hongkonškom nasilju primetila posledice neefikasnosti kineske vlade prema aktivnostima nevladinih organizacija koje finansiraju SAD? Zašto onda ruska vlada dozvoljava isto? Da li je Vašngton potplatio isti broj ruskih zvaničnika koliko i kineskih? Koliko je uobičajena izdaja u Rusiji i Kini?

Čini se da se Rusija, Kina i Iran nisu u stanju da se suoče sa činjenicom da je Vašington opasan protivnik koji namerava da uspostavi hegemoniju.

Turska avijacija pogodila zatvor u kojem su borci ID. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA