Najnovije

PUTIN ZAPRETIO, NEMA IGRANJA SA RUSIJOM: Razvijamo ofanzivne komplekse koji će moći da savladaju svaku neprijateljsku odbranu

Rusija će proizvesti ofanzivne komplekse koji će moći da savladaju svaki sistem protivraketne odbrane, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Vladimir Putin (Foto: Kremlin.ru)

“Radićemo na takvim udarnim kompleksima, koji će definitivno moći da savladaju svaki sistem PRO. To ćemo učiniti, sada je to već očigledno, pošto sistemi PRO rade protiv balističkih raketa koje lete po balističkoj trajektoriji, a mi smo, pored toga što smo ih usavršili u više navrata, stvorili i drugo oružje koje zasad niko u svetu nema“, rekao je Putin.

Putin je naglasio da to što se infrastruktura NATO-a približava ruskim granicama nimalo ne raduje Moskvu.

Ruski predsednik je prvi put predstavio najnovije vidove strateškog naoružanja Rusije prošlog proleća.

U obraćanju Federalnoj skupštini Rusije, on je predstavio hiperzvučne komplekse „Kindžal“, „Avangard“ i „Burevesnik“, borbeni laser „Peresvet“, podvodni dron s nuklearnim uređajem „Posejdon“, kao i interkontinentalnu balističku raketu „Sarmat“.

I ove godine je Putin tokom obraćanja Federalnoj skupštini govorio o toj temi.

On je naveo da su laserski uređaji „Peresvet“ i avijacioni kompleksi s hiperzvučnim raketama „kindžal“ potvrdili svoje jedinstvene karakteristike u probno-borbenom dežurstvu, a završetak ispitivanja raketa „Avangard“ je nazvao visokotehnološkim prodorom i uporedio ga s lansiranjem prvog veštačkog satelita u Zemljinu orbitu.

Pročitajte OVDE kada će se Rusija povući iz Sirije.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA