Najnovije

RTS U PINK BOJAMA: Opozicija ponovo prefarbala ulaz u nacionalni servis (VIDEO)

Učesnici protesta Jedan od pet miliona večeras su ponovo simbolično ofarbali ulazna vrata Radio televizije Srbije (RTS) u „pink“ boju, uprkos krivičnim prijavama koje su zbog toga podnete, a akciji su se pridružili i predstavnici Saveza za Srbiju Dragan Djilas, Marko Bastać i Nebojša Zelenović.

Dragan Đilas (Foto: Jutjub)

Jedan od organizatora protesta koji je bio saslušavan zbog farbanja vrata RTS-a Srđan Marković poručio je generalnom direktoru javnog servisa Draganu Bujoševiću koji je podneo krivične prijave protiv studenata zbog te akcije, da je u službi Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Marković je rekao da je Bujošević nekada bio uzor mnogima, poznat po rečenici ‘nije srpski ćutati’, ali da je sada u službi vlasti. Učesnici protesta istakli veliki transparent ‘bojkot’ .

Pre odlaska do RTS-a učesnici protestne šetnje izveli su mini performans u blizini sedišta predsednika Srbije u Beogradu.

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković rekao je da bi u zgradi predsedništva trebalo da bude predsednik države, ali da umesto njega „tu obitava mračna strana Srbije“.

Kao ilustraciju te mračne strane jedna od studentkinja izvela je na violini melodiju iz filma „Rat zvezda“ pod nazivom „Imperijalni marš“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dragan Đilas (@djilas_dragan) on

Okupljeni su nosili transparente „Vesiću studenti nisu huligani“, „Aleksandar Vučić je najhrabriji na svetu – ničega se ne stidi“, „RTS javni servis Vučića“ i „Bojkot“ i bedževe „Bojkot“ i „1od5 miliona“, kao i nalepnice „Gotov je“. Sa kamiona koji je prerhodnica protesta kao i svake subote čuje se muzika.

O predmetu koji je srušio sve podmetačine vatikana o istoriji Srba pogledajte OVDE.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA