Najnovije

OVA ORUŽJA SU HITLERU MOGLA DA DONESU POBEDU: Da su okultna društva uspela, Firer bi možda dobio i izvor neverovatne moći (VIDEO)

Hitlerovi inženjeri tajno su razvili neka od najambicioznijih oružja koje je svet ikada video, a nacistička komanda je čak i u poslednjim danima sukoba bila uverena da će ih ona dovesti do pobede u Drugom svetskom ratu.

Hitler (Foto: Jutjub)

Treći rajh je imao tehnološki najnapredniju i najinovativniju industriju oružja u Drugom svetskom ratu, sa avionima, tenkovima i bombama koji su mogli da se bombarduju i pobede bilo šta drugo u svetu. Nacistički naučnici bili su pioniri u stvaranju raketnih i mlaznih letelica, aviona bez pilota, raketnu tehnologiju dugog dometa, „bombe robote“ i prve superteške tenkove na svetu.

Mnogo od ovih oružja imalo je stvarni uticaj na tok rata. Nakon invazije na Sovjetski Savez i shvatanja da se rat može nastaviti godinama, Hitler je uložio velika sredstva u razvoj novog i tehnološki naprednog naoružanja, verujući da je proizvodnja "čudesnog oružja" ključna za pobedu u ratu.

Tokom 2016. godine u dokumentarcu „Top 10 tajni i misterija“ otkriveno je da su nacistička stranka i sam Adolf Hitler bili veoma zainteresovani za drevnu mitologiju i okultizam.

"Verovali su da će ezoterično tajno oružje pomoći Trećem rajhu da postigne pobedu.Tula i Vril, dva tajna društva povezana sa nacističkom ideologijom, podržavala su ta verovanja i inspirisala vođstvo", kaže se u filmu.

Aktivnosti ovog društva uključivale su rituale, evociranje drevnih božanstava i potragu za “crnim suncem”, izvorom neizmerne energije koji bi Nemačkoj dao ogromnu snagu. Rudolf Hes, Hitlerova desna ruka na početku rata bio je član Tule. Članovi društva Vril bili su još jedna tajna organizacija usko povezana s nacističkom ideologijom.

U dokumentarcu se navodi da su ove aktivnosti bile još više usmerene na potragu za tajnim oružjem, posebno na proizvodnju gigantskog letećeg uređaja koji bi imao direktnu vojnu primenu, ali koji bi takođe mogao da putuje u svemir.

"Oni su sebe smatrali božanskim super bićima", kaže se u filmu.

Ispod je prikaz nekih tajnih, smrtonosnih oružja koje su nacisti stvorili.

Hitlerov bombarder "leteće krilo"

Nazvani "Hitlerovim tajnim oružjem", bombarder Horten Ho 229 dizajniran je za nošenje tone naoružanja, dok je leteo brzinom od 600 kilometara na sat na visini od 14 kilometara.

Opremljen dvostrukim turbo-motorima, dva topa i raketama R4M, Horten Ho 229 je bio prva stelt letelica i prvi je let započeo 1944. godine.

Fric X radio-vođena bomba

Smatran „dedom pametnih bombi“, Fric X je bila tešla 3.450 kilograma opremljena radio prijemnikom i sofisticiranim kontrolama koje su pomogle da se bomba usmeri ka cilju.

Daljinski upravljano malo vozilo

Nacistički lovac mina Goliat na gusenicama bio je sve samo ne veliki. Američke trupe su ga zvale kao "Dudlbag", mini-tenk kojim su upravljali džojstikom i pokretali ga dva elektromotora, kasnije zamenjena gasnim pogonom.

Goliat je osmišljen da nosi između 133 i 220 kilograma eksploziva i korišten je za navigaciju kroz minska polja i isporučivanje eksplozivnog tereta do odbrambenih položaja.

Raketni avion koji je bio skoro 500 kilometara na sat brži od najbržeg aviona saveznika.

Krajem 1930-ih, Nemci su razvijali Meseršmit Me 163, raketni avion kji je leteo brzinom od 1000 kilometara na sat.

Ovaj avion je bio ogromnih 500 kmh brži od najbržeg aviona protivnika. „Za to vreme, slavni američki borac  P-51 Mustang, u poređenju, dostigao je brzinu manju od 600 kilmetara na sat", piše magazin  Vepons of WW2.

Pao dogovor u ruskoj bazi? Sirijska vlada pregovara sa Kurdima. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Express.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA