Najnovije

MAPA IZRAELA SA METAMA ZA IRANSKE RAKETE: Oštro upozorenje Teherana Tel Avivu – Dovoljan je samo jedan pogrešan potez!

Iranski list je, uz tekst pod naslovom „Samo jedan pogrešan potez“, objavio mapu Izraela sa brojnim metama koje bi Teheran mogao da napadne.

Foto: Sinhua

Tekst je objavljen u „Teheran tajmsu“, koji je pod kontrolom države i koji izlazi na engleskom jeziku.

-Čini se da pojačavanje izraelskih vojnih pretnji Iranu sugeriše da je cionistički režim zaboravio da je Iran više nego sposoban da ih pogodi sa bilo kojeg mesta, naveli su autori teksta.

Uz to upozorenje, objavljena je i mapa Izraela, skoro cela prekrivena crvenim oznakama koje predstavljaju moguće mete koje bi iranske rakete mogle da pogode.

U tekstu se citira i načelnik generalštaba iranske vojske, major Mohamad Bageri, koji je rekao da iranske snage „nikada nisu potcenile pretnju neprijatelja i na strateškom polju spremne su i za najmanje pretnje“.

-Na strateškom nivou, ne nameravamo nikog da napadnemo, ali na operativnom i tehničkom nivou spremni smo za odlučan odgovor i brzu i oštru ofanzivu protiv neprijatelja, poručio je Baheri, očigledno misleći na Izrael, preneo je RT.

Bageri je naveo dva slučaja — iranski raketni napad na američku bazu na zapadu Iraka u januaru 2020. i obaranje američkog drona nad zalivom Ormuz u junu 2019. kao dokaz sposobnosti Teherana.

„Tehran tajms“ dodaje da je Izrael intenzivirao svoje aktivnosti dok traju pokušaji oživljavanja nuklearnog programa iz 2015. godine dogovorenog između Teherana i svetskih sila.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA