Najnovije

JEDNOSTRANI POTEZI PRIŠTINE UGROŽAVAJU BEZBEDNOST: Vučić se sastao sa šefom slovačke diplomatije! Evo o čemu su pričali!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa ministrom inostranih i evropskih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom, koji je u svojstvu predsedavajućeg OEBS-u učestvovao na Skupštini Interparlamentarne unije u Beogradu.

Miroslav Lajčak i Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

Vučić je izrazio veliku zabrinutost zbog dešavanja na severu Kosova i Metohije i upozorio da Priština jednostranim i provokativnim aktima izaziva napetost i pogoršanje bezbednosne situacije. On je ministru Lajčaku posebno ukazao na manipulacije sa navodnim trovanjem prilikom prebrojavanja glasačkih listića i to isključivo kosmetskih Albanaca, upitavši koji je to otrov koji deluje na nacionalnoj osnovi i zatraživši da se sprovede sveobuhvatna istraga.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost što Slovačka, uprkos pritiscima, istrajava na principijelnom stavu da ne prizna tzv. Kosovo. Imajući u vidu i predsedavanje Slovačke OEBS-u, on je naglasio da je veoma važno da ta organizacija sačuva statusno neutralan pristup, posebno u radu njihove Misije na Kosovu i Metohiji.

Šef slovačke diplomatije Lajčak je rekao da je Zapadni Balkan u fokusu predsedavanja Slovačke OEBS-u i da sa velikom pažnjom prati situaciju na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić i ministar Lajčak su se saglasili da su odnosi dveju zemalja veoma dobri i da intenzivan politički dijalog doprinosi i napretku ekonomske saradnje.

Vučić i Lajčak razgovarali su u zgradi Predsedništva Srbije, a predah od ozbiljnih tema, napravili su na terasi gde je predsednik svom gostu pokazao panoramu prestonice.

"Pored ozbiljnih razgovora o budućnosti regiona, Miroslav Lajčak i ja našli smo malo vremena da razgovaramo o Beogradu i njegovim lepotama", napisao je Vučić na Instagram nalogu "Budućnostsrbije" - uz nekoliko fotografija sa Lajčakom.

Ovo je američki stav po pitanju podele ili razgraničenja! Više o tome OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA