Najnovije

SIRIJCI I KURDI NE VERUJU TURCIMA: SAA gomila oružje na severu zemlje! (VIDEO)

Sirijska arapska vojska (SAA) rasporedila je tokom dana najmanje tri višecevna raketna bacača 122mm u severoistočnom delu zemlje.

Konvoj oružja SAA ide ka severu Sirije (Foto: Jutjub)

Na društvenim mrežama pojavio se video konvoja SAA koja prevozi raketne bacače u region. Ovaj konvoj prate i borci Sirijskih demokratskih snaga (SDF).

SAA je krajem prošle nedelje počela raspoređivanje svojih snaga posle dogovora Damaska i političkog krila SDF-a, a sve u cilju sprečavanja turske ofanzive.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, posle više od četiri sata razgovora sa američkim potpredsednikom Majkom Pensom, pristao je na petodnevno primirje na severoistoku Sirije, kako bi dozvolio kurdskim snagama da se povuku, nakon čega će operacija "izvor mira" u potpunosti biti obustavljena.

Turska je 9. oktobra, dva dana nakon Trampove odluke o povlačenju američkih trupa, pokrenula operaciju "Izvor mira" na severu Sirije koja je počela vazdušnim napadima na kurdske snage.

Ankara je navela da je cilj operacije da se stvori "tampon zona" radi zaštite turske granice, u koju bi sirijske izbeglice mogle da se vrate iz Turske.

Pročitajte OVDE kako su Amerikanci ubedili Erdogana da obustavi ofanzivu u Siriji.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA