Najnovije

KOSAČOV UPOZORIO NA ZAPADNJAČKU OPASNOST: Srbija je talac NATO pakta! Vi ste nam najbliži saveznici!

Konstantin Kosačov, ruski senator i bliski saradnik predsednika Vladimira Putina, kaže da svaki čovek koji ima i zrno političke savesti i zdravog razuma mora priznati da je NATO bombardovanje Srbije i Jugoslavije bilo ogromna zločinačka greška! On ističe da je Srbija talac geopolitičkih ambicija Zapada, SAD i NATO, koji sada moraju da dokažu da ne greše.

Konstantin Kosačov (Foto: ria.ru)

Kosačov upozorava da se Zapad trudi da dodatno ograniči prava preostalih Srba na Kosovu i da prikaže albanske stavove kao jedino moguće i legitimne. Međutim, dodaje Kosačov, svedoci smo da je taj proces preokrenut i da sve više zemalja u svetu uviđa da je istina na srpskoj strani.

Ruski zvaničnik tvrdi da se Zapad uopšte ne obazire na stvarnost i na to kako istorija ocenjuje događaje.

- Svaki čovek koji ima i zrno političke savesti i zdravog razuma mora priznati da je NATO bombardovanje Jugoslavije bilo ogromna zločinačka greška. Tadašnja Jugoslavija, pa i današnja Srbija, postale su talac geopolitičkih ambicija Zapada, SAD i bloka NATO, koji, bez obzira na to šta se dešava u stvarnosti i kako istorija ocenjuje događaje, moraju da dokažu da ne greše i da odluka koju su tada doneli ne može da se osudi i preispituje. To je slučaj i sa Srbijom i Kosovom, a ja, kao i kolege u Rusiji, smatram ga delom Srbije i drugog rešenja zasad nema i ne može biti, osim ako se ne složi Beograd. To što sada pokušavaju dodatno da ograniče prava preostalih Srba na Kosovu, što pokušavaju da manipulišu izborima, što se svojski trude da stavove Albanaca na Kosovu prikažu kao jedine moguće, jedine postojeće i legitimne, sve to produbljuje probleme - rekao je Kosačov.

On, kaže, ne vidi nikakve perspektive za široko međunarodno priznanje tzv. Kosova.

- Svedoci smo da je proces preokrenut i da niz zemalja povlači priznanje (tzv.) Kosova, a mislim da će toga još biti. Tu je, naravno, važna principijelna pozicija Rusije. Ta pozicija je poznata i ceni se u Srbiji. Istorijska zakonitost je da Srbija i Rusija ostaju najbliži saveznici, koji se međusobno podržavaju gde god je to potrebno - naglašava Kosačov.

Politikolog Aleksandar Pavić, komentarišući ove navode, ocenjuje da je Kosačov dao vrlo preciznu političku dijagnozu.

- NATO paktu treba da Srbija konačno prizna posledice NATO agresije odricanjem od KiM i zato se vrše toliki pritisci. Time bi se NATO amnestirao i ratni zločinci poput Klintona bili bi oslobođeni krivice koju bi ustanovio neki budući međunarodni sud novog multipolarnog poretka. Upravo se preko Kosova odigrava jedna od ključnih borbi na prelazu sa jednopolarnog na multipolarni svet. Zato je, između ostalog, Srbija toliko važna Rusiji, ne samo kao tradicionalno bratska i prijateljska zemlja već i kao simbol nepristajanja na rezultate postignute silom i nametanjem volje jačega - zaključuje Pavić.

Evo šta je ruski premijer rekao o "Velikoj Albaniji"! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA