Najnovije

MOSKVA UPOZORAVA: Vlast u Prištini ima opasan scenario! Ovo je njihov cilj po pitanju Srba na KiM!

Rusija smatra specijalnu operaciju policije samoproglašene republike Kosovo u severnom delu naseljenom Srbima, nastavkom neprikrivene linije pogoršanja međuetničkih odnosa na Kosovu, koja u potpunosti narušava stabilnost u regionu Balkana, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije.

Moskva (Foto: Jutjub)

"Radi se o realizaciji licemernog scenarija čiji je cilj da se Srbi prikažu kao zločinci, da se zastraše i da se na kraju proteraju iz regiona. Provođenje ove demonstracije sile ukazuje na nervozu tamošljih vlasti u svetlu neuspešnih pokušaja da realizuju opsesivnu želju za članstvom samoproglašenog Kosova u Interpolu. Suočeni sa izgledom drugog neuspeha na sednici Generalne skupštine ove organizacije, bili su prinuđeni da povuku svoju prijavu“, navodi se u komentaru Ministarstva spoljnih poslova.

"Smatramo da su postupci kosovske administracije nastavak neprikrivene linije za pogoršanje međuetničkih odnosa u regionu, koja narušava stabilnost u regionu Balkana. Ono što se dešava je još jedna upečatljiva ilustracija neuspeha kosovske državnosti", dodaje se u saopštenju Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je takođe pozvalo međunarodnu zajednicu da osudi akcije albanskih radikala, njihovo kršenje osnovnih principa i standarda ljudskih prava usvojenih u civilizovanom svetu.

Juče je i portparol Ministarstva Marija Zaharova saopštila da "Kosovo kao država ne postoji ni na koji način. Ni u pravnom smislu, ni u realnosti savremenog sveta“.

Poslednji događaji su još jedan "upečatljiv primer neuspeha državnosti tzv. Kosova"! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA