Najnovije

NOVI INCIDENT GRADONAČELNIKA VUKOVARA: Penava bacio na pod statut grada na ćirilici, pa potom izvređao Srbe!

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava napravio je incident na sednici Gradskog veća Grada Vukovara, kada je na pod bacio predlog statuta Vukovara na ćirilici.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava (Foto: Jutjub)

Predlog statuta mu je dao odbornik SDSS-a Srđan Kolar, nakon odluke Veća da se nisu se stekli uslovi za ravnopravnu upotrebu ćirilice u Vukovaru.

Na statutu koji je Kolar predao Penavi naslov je bio ispisan ćiriličnim pismom, dok je podnaslov na latinici na kome piše "Da se bolje razumemo", što je i naslov kampanje Srpskog narodnog veća koja ima za cilj skidanje stigme sa ćirilice.

"Ovo smatram činom agresije o kojoj sam pričao, a koja dolazi u režiji Srpskog narodnog veća, Milorada Pupovca i SDSS-a u Vukovaru", rekao je Penava i poručio Kolaru da ga je duboko uvredio.

Kako je rekao, Kolar je tim činom "pogazio sav napor i trud" u procesu mirne reintegracije.

"Vaši su uzori četničke šubare i spomenici koji okružuju ovaj grad. Zanima vas ono što niste uspeli 1991. godine da uvedete ćirilicu u ovaj grad. Silovane žene vas ne zanimaju. Mrtva deca vas ne zanimaju! Ako bude trebalo protiv velikosprske agresije juče, danas, sutra svim sredstvima!", rekao je Penava.

Kolar je na to, kako se navodi, optužio Penavu da ne može da prihvati trećinu stanovništva u Vukovaru, a zamenik gradonačelnika Vukovara Srđan Milaković ocenio da je sednica gradskog veća organizovana kao "suđenje srpskoj zajednici, pripadnicima srpske nacionalne manjine u Vukovaru, ali i u celoj Hrvatskoj".

Pročitajte OVDE zašto je neminovno da dođe do raspada BiH.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA