Najnovije

NOVI RAT NA POMOLU? Evropska Unija neće osatati dužna Americi! Ovo je glavni uzrok!

Evropska unija će uvesti takse na američku robu u dogledno vreme pošto su SAD uvele tarife na uvoz evropske robe, izjavila je evropska komesarka za trgovinu Sesilija Malmstrom

Savet Evrope (Foto: Jutjub)

- Žalimo zbog odluke SAD da uvedu takse. Taj korak ne ostavlja nam drugu mogućnost nego da uvedemo sopstvene tarife u slučaju Boinga, gde SAD krše pravila Svetske trgovinske organizacije - rekla je Malmstromova.

Sjedinjene Američke Države su u ponoć između četvrtka i petka uvele takse na uvoz evropske robe vredne 7,5 milijardi dolara.

Vašington je ovu meru najavio kao odgovor na subvencije koje su neke evropske vlade odobrile evropskom proizvođaču aviona Erbasu, kako bi nadoknadio štetu od 7,5 milijardi dolara koju je, kako tvrdi, zbog nelojalne tržišne konkurencije pretrpeo američki proizvođač aviona Boing.

Svetska trgovinska organizacija (STO) je u ponedeljak odobrila ovaj plan Vašingtona, koji uključuje carinu od 10 odsto na uzvos Erbasovih aviona i od 25 procenata na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz EU, među kojima su i francuska vina, italijanski sir i škotski viski.

Makron podriva verodostojnost EU na Balkanu! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA