Najnovije

ČIŠĆENJE TERENA UOČI MEGA-OFANZIVE: Evo gde su se ruski bombarderi obrušili na džihadiste, a posle sastanka Putina i Erdogana!

Dan nakon sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, ruske vazduhoplovne snage su izvele opsežni napad na pokrajinu Idlib.

Su-27 u Siriji (Foto: Jutjub)

Ruski bombarderi su iz vazduhoplovne baze Hmejmijm na jugozapadu Latakije, izveli nekoliko vazdušnih napada preko južnog i zapadnog Idliba, usmeravajući se na mnoga mesta koja pripadaju džihadističkim pobunjenicima Hadžat Tahrir Al Šam i Huras Al Din.

Prema izvoru Sirijske Arapske armije (SAA) u obližnjoj Latakiji, ruske snage koncentrisale su većinu svojih udara na jugozapadni Idlib, pošto su pogodile brojne lokacije džihadista, u rasponu od Kafr Nabla do frontova militanata.

Ruske vazduhoplovne snage izvršile su i brojne udare na severoistočni deo Latakije.

Smirivanjem situacije na severoistoku Sirije, ruske vazduhoplovne snage i njihovi saveznici iz sirijske vojske ponovo su usredsređeni na pokrajinu Idlib i nekoliko obližnjih oblasti.

U utorak je bivši general sirijske vojske rekao Sputnjiku na arapskom jeziku, da će vojna operacija verovatno početi u narednim danima, jer su skoro završene sve pripreme za ofanzivu.

Pročitajte OVDE  kome su to Rusi odbrusili da se ne mešaju u organizaciju sigurnosne zone u Siriji.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA