Najnovije

PRAZNIK ZA LJUBITELJE FILMA: Luda domaća komedija, drama o Garlandovoj, novi Almodovar i Terminator, crtać o ovčici...(VIDEO)

LJubitelji filma imaće prilike da do 30. oktobra u bioskopima Sinepleks Ušće, Delta Siti i Big uživaju u četiri nova naslova, jednoj premijeri, kao i direktnom prenosu Metropoliten opere iz NJujorka i baleta Boljšoj teatra:

Insert iz "Terminatora" (Foto: Jutjub)

,,Ekipa” - Beskrupolozni menadžeri, pomalo nasilni lovatori, jedna italijanka, fudbalska zvezda Partizana i brat od tetke koji navija za Zvezdu, sreću se silom prilika za vreme derbija. Nakon derbija, Zdravko - zvezda Partizana Klupa koji je njegov brat od tetke, a ujedno navijač Zvezde i Stefke dobar drug iz detinjstva, nailaze na Italijanku, ženu svačijeg života.

Posle lude večeri, oni kao ekipa odlaze da vrate dug Skaretu, lovatoru koji već godinama pokušava da potpiše ugovor sa Zdravkom. On i dalje odbija saradnju, što ekipi stvara velike probleme – kako da nađu pare za tri dana i kako da se oslobode čuvenog prevaranta Dekija BMV-a. Glavne uloge u filmu tumače Dragan Jovanović, Andrija Milošević, Rade Ćosić, Srđan Todorović, Sergej Trifunović, LJubomir Bandović, LJiljana Stjepanović, Ivana Dudić, Anđela Jovanović i drugi.

,,DŽudi” - Priča prati DŽudi Garland, koja stiže u London 1968. na rasprodatu seriju koncerta u čuvenom klubu “Tok of d Taun” u kojem će održati i svoj poslednji koncert. 30 godina nakon njene legendarne uloge u filmu ,”Čarobnjak iz Oz-a”, DŽudin glas je već oslabio, a drama njenog života je u punom jeku. Dok se priprema za nastup, u svađi sa organizatorima, očarava muzičare i voljene obožavaoce svojom toplinom i šarmom. Sprema se da po peti put uplovi u bračne vode i još uvek veruje u ljubav. Ali, i dalje je ranjiva. Umorna je i more je uspomene na svoje izgubljeno detinjstvo u Holivudu, a sve što želi je da bude kod kuće sa svojom decom. Postavlja se pitanje da li će imati snage da nastavi dalje?

U glavnoj ulozi našla se dobitnica Oskara Rene Zelveger. U filmu ćemo slušati neke od njenih najpoznatijih pesama, uključujući i legendarnu pesmu ,,Iznad duge”.

,,Bol i slava” – Novi film slavnog reditelja Pedra Almodovara prati filmskog reditelja Salvadora Maljoa koga muče fizičke i psihičke nevolje, koje ga sprečavaju da radi ono što voli – da snima filmove. Kroz dramu se prepliću tri različita razdoblja njegovog života u Španiji: detinjstvo u šezdesetim godinama kada je njegova porodica započela novi život u Valensiji, doživljaj prve želje, život u Madridu tokom osamdesetih godina gde pronalazi i gubi prvu veliku ljubav, otkrivanje kinematografije i, najzad, sadašnjost prepuna praznine koja ga sputava da krene napred. Preispitujući svoju prošlost i izbore koje je napravio, Salvador stiče hitnu potrebu da to ispriča i tako nađe svoj spas.

U glavnim ulogama gledamo oprobanu ekipu njegovih saradnika Penelope Kruz i Antonia Banderasa.

,,Ovčica Šone: Farmagedon” – Ovčice su ponovo u akciji! Nastavak ludog prvog dela ,,Ovčica Šone”  ponovo stavlja čuvenu farmu u opasnost. Ali ovaj put opasnost nije zemaljska već dolazi iz svemira. Ali za Šoneta ni vanzemaljska pretnja nebi trebala da predstavlja problem. Da li će farma preživeti napad iz svemira? Ostaje nam da vidimo u novom filmu.

Premijerno

,,Terminator: Mračna sudbina” - Više od dve decenije su prošle od kako je Sara Konor sprečila Sudnji dan, promenila budućnost, i ponovo napisala sudbinu ljudske rase. Deni Ramos živi jednostavan život sa ocem i bratom u Meksiko Sitiju kada se kroz vreme vrati napredni i smrtonosni Terminator Rev-9 sa namerom da je ulovi i ubije. Denin život zavisi od udruživanja sa dve ratnice: Grejs (Mekenzi Dejvis) i unapređenog vojnika iz budućnosti Sare Konor. Kako Rev-9 nemilosrdno uništava sve i svakog na svom putu kako bi došao do Deni, njih tri odlaze kod T-800 čoveka iz Sarine prošlosti, koji je njihova poslednja nada.

U glavnim ulogama Arnold Švarceneger, Linda Hamilton, Mekenzi Dejvis i Gabrijel Luna.

Metropoliten Opera

Opera Manon- Manonin put – od nevine devojke sa sela, preko proslavljene kurtizane do siromašne zatvorenice – jedna je od najtragičnijih literarnih i muzičkih priča. U sjajnoj režiji Lorenta Pelija u naslovnoj ulozi devojke koja čezne za boljim životom nastupa Lisete Oropesa. U ulozi zaluđenog viteza de Griksa čija će ih očajnička ljubav prema Manon oboje odvesti u propast. Operom diriguje Mauricio Benini.

Kupovinom karata za 4 ili više izvođenja u sezoni ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 1.300 dinara, dok se pojedinačne ulaznice prodaju po ceni od 1.500 dinara.

Balet Boljšoj teatra

Balet Rajmonda- Radnja baleta počinje scenom rođendana koji proslavlja Rajmonda, verenica Žana de Briena, koji je na putu prema dvorcu. Žan svojoj verenici šalje poklone, među kojima je i njegov izvezeni portret. Za vreme proslave, Žanov poznanik Abderman, koji je zaljubljen u Rejmondu, pokušava da je osvoji. U toku noći Rajmonda sanja da pleše sa Žanom koji u stvaran svet izlazi iz goblena. Ali ujutru ona nailazi na Abdermana koji je moli za ples i nastavlja sa udvaranjima. Po povratku kući Žan saznaje za Abdermanovo udvaranje te ga izaziva na dvoboj i ubija. Ubrzo posle toga, u zamku Žana i Rajmonde, organizuje se svadbeno veselje, a svi prisutni slave ljubav dvoje mladenaca uz ples i igru.

Ukoliko se odlučite da popratite sezonu u celosti, cena ulaznice iznosi 1.000 dinara po izvođenju. Kupovinom karata za 4 ili više izvođenja u sezoni ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 1.300 dinara, dok se pojedinačne ulaznice prodaju po ceni od 1.500 dinara.

Pročitajte OVDE  fantastične vesti za ljubitelje “Star Vors” franšize.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA