Najnovije

SPREMNI KO ZAPETE PUŠKE: Mega ofanziva u Idlibu samo što nije počela! Evo šta se samo čeka!

Penzionisani brigadni general Ali Maksud, sirijski vojni ekspert, rekao je da završetak operacije Idlib od strane Sirijske arapske armije (SAA) i njenih saveznika može početi svakog trenutka nakon što se predsednik Asad vrati iz posete južnoj provinciji u njegovo sedište u Damasku.

Sirija (Foto: Sana)

Brigadni general Maksud rekao je da poseta sirijskog predsednika Bašara al-Asada jugu Idliba nosi poruku o sirijskoj pobedi i potvrđuje da je odluka o pokretanju velike vojne operacije sirijske vojske dostigla svoje završne faze pripreme.

U utorak ujutro Asad je posetio vojsku stacioniranu na liniji fronta u južnom delu Idliba.

Maksud je rekao: „Predsednik Asad je naglasio da se haos u Siriji može otkloniti samo eliminacijom preostalih terorista u Idlibu, što znači kraj ovog terorističkog rata nad Sirijom i proglašavanje sirijske pobede vojnom operacijom koja bi mogla neutralizovati poslednju od ovih ostataka bande."

On je istakao, „Turska je eliminisala ostatke takozvane„ slobodne sirijske vojske “iz terorističkih bandi koje su se dugi niz godina udruživale sa„ DŽabhat al-Nusrom “protiv sirijske vojske, da bi se borile na severoistoku Sirije. Poseta Asada južnom Idlibu podudara se sa posetom turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Rusiji. "

Asad je tokom svoje turneje u pratnji ministra odbrane Ali Abdulaha Aiuba slušao prezentaciju zapovednika snaga stacioniranih u gradu Al Hobeit o situaciji u trenutnoj fazi, posebno nakon borbenih operacija koje su rezultirale porazom terorista i vraćanjem kontrole nad desetinama sela i gradova.

- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan bio je „najuspešniji među neprijateljima Sirije kao oružje u rukama Amerikanaca i lopov koji je Siriji opljačkao pšenicu, ulje, gas, ukrao zemlju”, rekao je Asad, naglasivši da je Idlibski front vrlo važan.

Pročitajte OVDE  gde to Rusi čiste teren uoči velike ofanzive.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA