Najnovije

MAKEDONCI ZAVALILI ŠAMARČINU EVROPI: Upotreba imena 'Severna Makedonija' na čekanju dok ne počnu pregovori!

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski rekao je da će upotreba novog imena te zemlje biti na čekanju sve dok ne započnu pregovori sa Evropskom unijom, prenosi portal Plusinfo.

Stevo PEndarovski (Foto: Jutjub)

Predsednik Pendarovski objašnjava da ono što će biti na čekanju sve dok ne započnu pristupni pregovori sa EU je deo Prespanskog sporazuma koji se odnosi na unutrašnju i spoljnu komunikaciju i upotrebu novog imena države.

Ali, on takođe dodaje da će Severna Makedonija za nekoliko meseci postati članica NATO, te da je to zahvaljujući postižanju Prespanskog sporazuma.

"Prespanski sporazum je bio glavni razlog zašto su države članice NATO odobrile naše učlanjenje. Ako ne u novembru ili decembru, onda ćemo sigurno u prva četiri meseca u 2020. postati punopravna članica Alijanse i to je direktan proizvod Prespanskog sporazuma", rekao je Pendarovski u intervjuu za grčku televiziju Alfa.

Komentarišući odluku evropskih lidera o odlaganju početka pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom, Pendarovski je rekao da je to bio pravi šok za sve, ne samo za njega i građane, već i za celu političku elitu u toj zemlji.

On je dodao da su se svi politički lideri, bez obzira da li su iz redova vlasti ili opozicije, saglasili oko toga da je Severna Makedonija isporučila sve što je bilo zahtevano, te da je EU odjednom rekla da ta zemlja nije spremna"

Da li će se Hrvatska normalizovati kao država? Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA