Najnovije

"OPALIO ME ŠAKOM PO LEĐIMA DA ZALEGNEM I OSUO RAFAL": Neustrašivi ruski Specnaz spasio američkog novinara sigurne smrti!

„Jednostavno, oni (misli se na Specnaz) se isto ponašaju kada piju kafu, kada jašu na medvedima i kada vode rat“- konstatuje američki reporter koji je zaprepašten količinom samopouzdanja i smirenosti ruskih specijalaca u kritičnim situacijama.

Specnaz (Foto: mil. ru)

Američki novinar Bil NJuj je u fundamentu promenio svoju percepciju ruskog specnaza nakon dvonedeljne posete Siriji. Na ovu snažnu promenu u njegovoj svesti prelomnu ulogu je imao događaj koji se desio kada su jednu kolonu vozila u kojoj se i on nalazio, napali teroristi. Ovaj konvoj je obezbeđivala sirijska vojska, a sa njima je bio prisutan i ruski specnaz, koji su činili tri specijalca- prenosi internet portal tsargrad. tv.

Prema rečima američkog novinara, kolona se sastojala od nekoliko putničkih autobusa sa ženama i decom, a u njoj su bili prisutni i automobili. Sve je bilo mirno i normalno dok se najednom ispred čela kolone nije pojavio džip, koji je bio opremljen teškim mitraljezom. On se u velikoj brzini sjurio sa jedne kosine i krenuo direktno u pravcu konvoja. Sirijci su odmah prepoznali da se radi o džihadističkom vozilu.

Reporter je naveo da teški mitraljez nije šala. Ovo oružje je vrlo lako moglo da izrešeta ceo autobus sa civilima i bukvalno izmasakrira njegove putnike. Prema rečima američkog novinara, sirijski vojnici koji su učestvovali u pratnji ovog konvoja su se najednom uskomešali i raštrkali na sve strane, dok su jedino tri ruska specijalca ostala na svojim mestima, kao da se ništa ne događa.

U tom kritičnom momentu jedan od njih je otvorenom šakom snažno raspalio Amerikanca po leđima, prinudivši ga da brzo zalegne na zemlju, a zatim osuo paljbu po džipu sa kojim su upravljali teroristi. U žestokoj razmeni vatre, džip je pogođen sa velikim brojem metaka i prinuđen da se zaustavi na oko 50 metara od kolone. Ruski komandosi su uspeli da likvidiraju celokupnu posadu koja se nalazila u džipu, i tako spasu konvoj od potpunog uništenja, naravno uključujući i život američkog reportera.

Pročitajte OVDE  da li Rusija gasi internet.

Izvor: bog-rata. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA