Najnovije

VESIĆ: Laž je da smo zadužili građane za deponiju Vinča!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Dragan Đilas, kao gradonačelnik Beograda 2011. godine, predložio da se napravi javno-privatno partnerstvo za deponiju Vinča.

Goran Vesić (Foto: Jutjub)

"I po njegovom predlogu svaka porodica je trebalo da plaća taksu od 127 evra godišnje. Za 30 godina svaku porodicu je hteo da zaduži u Beogradu za 3.800 evra. Tako je Đilas imao nameru da radi spalionicu na deponiji Vinča", naveo je Vesić.

Rekao je da je Đilas planirao da uzme kredit od 179 miliona evra, sa kamatama, kaže, od verovatno pet, šest ili sedam odsto, da onda građani plaćaju 127 evra godišnje i da tako vraća kredit.

"To može da se vidi iz dokumenata. Na njegov predlog je Skupština grada 2011. godine tu odluku usvojila", dodao je Vesić i istakao da aktuelna gradska vlast nije zadužila Beograd, već je pronašla partnera koji će da uloži svojih 330 miliona evra.

"Nismo opteretili građane, jer smo smanjili cenu grejanja i cenu naknade za odvoženje smeća, tako da građani neće plaćati nijedan dinar više račune nego ranije i neće biti opterećeni plaćanjem takse koju će uvesti grad, već će druge račune plaćati manje. U tome se vidi razlika između nas i njega", rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je istakao da je Đilas sve što je rekao, mogao da kaže kao odbornik Skupštine grada, jer je gradski parlament dva puta raspravljao o JPP za Vinču.

"Dva puta sam ovo javno govorio, ali Đilas nije prisustvovao sednicama. Kada je imao priliku da priča tamo gde je mesto o tome, nije dolazio na sednice. Sve o čemu Đilas priča se svodi na krađu, jer on misli da svi na vlasti treba da rade ono što je on radio, tj. da kradu, ali moram da ga razočaram - otkad njega nema u Skupštini grada, nema krađe", rekao je Vesić.

Pročitajte OVDE  čime su to ljudi šokirani a u pitanju je proslava slave SNS.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA