Najnovije

ŠIPTARSKI LIDER KURTI PONOVO PROVOCIRA BEOGRAD: "Mini Šengen" stvara "Veliku Srbiju"!

Aljbin Kurti, lider "Samoopredeljenja" i budući premijer tzv. države Kosovo, tvrdi da je ideja o "mini Šengenu" platforma za stvaranje "Velike Srbije"!?!

Aljbin Kurti (Foto: Jutjub)

Prema njegovim rečima, inicijativa koju su nedavno predstavili predsednik Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev liči na na stvaranje "četvrte Jugoslavije".

“Srbija je posvećena stvaranju nove platforme za "Veliku Srbiju". Srbiji je potrebna platforma za širenje i mi ne smemo dozvoliti četvrtu Jugoslaviju, a to jeste cilj Srbije”, ističe Kurti.

Komentarišući ove navode, analitičar Brano Radun kaže da u ovoj ideji nema ni govora o stvaranju "Velike Srbije" ili obnavljanju četvrte ili bilo koje druge Jugoslavije.

“Tačno je da bi Beograd postao centar te ekonomske zone, ali Beograd je to i sada. Očigledno to nekome ne odgovara, pa se tom nekom priviđa nekakav velikosrpski plan. Ideja koju je pokrenuo predsednik Vučić naišla je i na odobravanje i na negodovanje međunarodne zajednice. Čini mi se da SAD i Velika Britanija ne bi imale ništa protiv "mini Šengena", a da je Nemačka protiv...“, zaključuje Radun.

Pročitajte OVDE ko bi mogao da bude novi srpski patrijarh.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA