Najnovije

"POLITIČKI PREZADUŽEN" Dodik tvrdi da je Ivanić najgrlatiji zagovornik puta BiH u NATO

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je bivši član Predsedništva Mladen Ivanić, glasavši za Strategiju spoljne politike, u kojoj je, između ostalog, navedeno da je NATO jedan od spoljnopolitičkih prioriteta BiH, na kraju svog mandata još jednom pokazao zašto je bio favorit bošnjačke političke scene.

Milorad Dodik (Foto: jutjub)

Dodik je rekao da je Ivanić za Strategiju spoljne politike glasao nakon što je Narodna skupština Republike Srpske usvojila Rezoluiciju o zaštiti ustavnog poretka i vojnoj neutralnosti, čime je pokazao koliko drži do odluka najviše institucije Srpske.

– Ne čudi što je i danas najgrlatiji zagovornik puta BiH u NATO, jer je on bio promoter i NATO puta BiH i NATO vežbi sa osiromašenim uranijumom. Vlast na čijem čelu je bio od 2001. do 2005. godine je učinila sve da se BiH usmeri ka NATO i ne znam odakle mu danas pravo da morališe o politikama SNSD – kaže Dodik.

On je podsetio da poslanici PDP, na čijem je čelu bio Ivanić, nisu glasali za Reoluciju o zaštiti ustavnog poretka i vojnoj neutralnosti.

– Zbog toga ne čudi što baš iz te partije dolazi beli dim u vidu takozvanog redukovanog godišnjeg nacionalnog plana za članstvo u NATO (ANP), a evo sada i stvarnog ANP koji predlaže Ivanić. Ivanić je politički prezadužen čovek i jasno je da je došlo vreme za vraćanje dugova – naglasio je Dodik.

Ivanić je izjavio da treba aktivirati i poslati ANP i ući u sledeći stepen saradnje s NATO-om, ali pri tome jasno reći da to ne znači članstvo, te da će se o članstvu odlučivati samo ako zemlje u regionu budu članice NATO.

On je istakao da, ako je iko gurao NATO, onda je to SNSD i da su oni uradili sve ključne odluke.

Kako su hrvatski graničari maltretirali srpske đake, pročitajte OVDE.

Izvor: Srna

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA