Najnovije

SRAMNI BEZDAN "ŽIVIH ISTINA": Kako, osim đonom, dokazivati da SPC nije temelj Crne Gore!

Zapamtite, mi koji ne damo na svetu Srpsku pravoslavnu crkvu i srpstvo ne otimamo Crnu Goru za sebe, već je čuvamo i za Vas, da se imate gde vratiti kad se dozovete pameti i kad šatre Montenegra vetrovi oduvaju na neku daleku ledinu, oduvaće je jer su joj koreni duboko taman onoliko koliko i pas zakopa kosku.

Mihailo Medenica (Foto: jutjub)

Piše: Mihailo Medenica

Poštovani kolega Darko Šukoviću, odgledah s mukom Vaš uradak „Živa istina“ na RTCG-u, i osim Vas živog i živahnog da plećima poduprete najnečasniju rabotu- rasrbljivanje Crne Gore, istina se pomaljala nije bez u tom opskurnom nazivu emisije.

Mislim, naravno, na onu epizodu u kojoj ste se inkvizitorski trudili/mučili da dokažete kako je nedavna svetkovina u Manastiru Podlastva bila ništa drugo do bedna farsa, a vekovi samostalnsti svete Srpske pravoslavne crkve- slava u čast laži i obmane.

Imate Vi, ne sporim, prava na svoju istinu koju ćete braniti, no ne mogu se glupost i žuč zvati istinom, jer koliko god ih branili ostaće samo glupost i žuč!

A, glupost je, šta je no glupost i to bahata i zlurada onako mizerno se sprdati sa činjenicom da Srpska pravoslavna crkva jeste osam vekova samostalna, a Manastir Podlastva još i podosta vekova stariji, i to srpski, pravoslavni, jedan od temeljaca i grudobrana Crne Gore kakvu se trudimo da sačuvamo za one bolje, nadam se, koji će doći za Vama i za mnom!

Da ste jednoga trenutka bili voditelj pa ni po jada, nego ste bezmalo dva sata izigravali islednika naturščika ANB, stavljajući sagvornika u poziciju okrivljenog kojem samo valja prišiti što više izmišljenih pasjaluka i ispuniti formu o zaštiti nečega što je izgleda samo Vama jasno vidljivo i postojano- Montenegro mimo Crne Gore!

Ne shvatate suštinu, zapravo, partijski je naređeno da ne sme biti shvaćena, a suština je da se svi koji se bore za spas i opstnak svete Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori- bore za večonost Crne Gore!

Vaše i moje, shvatate li?!

Niti ste rođeni, niti stasali, niti kršteni u Montenegru već u Crnoj Gori, u Srpskoj pravoslvnoj crkvi, na NJegoševim jaslama, a s toliko žara osporavate samoga sebe jer ništa drugo ne možete! Sve ostalo je činjenica, istina, no na sebe stavljate znak pitanja.

Nastavite li tako (ne samo Vi, čitava plejada Vama sličnih) doći ćete u situaciju da u nekoj od sledećih „Živih istina“ polemišete sam sa sobom ko ste i šta ste, da biste se na kraju razišli sa sobom u svađi i grču!

Čuste li sebe barem u nekom trenutku, čoveče?

Pa, Vi ste od gospodina Lekovića tražili da Vam (uz sve pisane povelje), maltene, dovede žive svedoke koji su pre 800 godina priustvovali proglašenju samostalnosti SPC?!

Ako je i od ANB mnogo je, vala! Oni za „državni udar“ nađoše „svedoka“ pa valjda treba i Vi za 1219. koji će se zakleti da je tomos dobio askurđel Miraša Dedeića lično!

No, razumem, lako je Vama dokazati postojanje one trafika- crkve čiji „poglavar“ ispoveda i pričešćuje po modnim revijama, za to barem ima onoliko svedoka, najmanje dvoje ih je moralo potpisti pri registrciji STR „Crnogorska pravoslavna crkva- vera i polutke na veliko i malo“, ali kako, osim đonom, dokazati da Srpska pravoslavna crkva nije temelj Crne Gore?!

Vaše i moje, jer nemojte se toliko viteški boriti za spas i čast Montenegra, nema njemu ni spasa, a vala ni časti trunke jedne!

Upamet se, gospodine Šukoviću, kopate zemlju po kojoj hodite ubeđeni da je pod njom još starija i milogorskija, a ne zdenac i bezdan svih „živih istina“ koje besramno branite!

Kumim vas Bogom manite se nečastive rabote jer ćete zaista doći u situaciju da se sa sobom trvete u emisiji, pa kad se ugase kamere i reflektori u mraku će ostati samo jedan, onaj kojem je ognjište stasalo uz oltare SPC i šta ćete onda..?

Zapamtite, mi koji ne damo na svetu Srpsku pravoslavnu crkvu i srpstvo ne otimamo Crnu Goru za sebe, već je čuvamo i za Vas, da se imate gde vratiti kad se dozovete pameti i kad šatre Montenegra vetrovi oduvaju na neku daleku ledinu, oduvaće je jer su joj koreni duboko taman onoliko koliko i pas zakopa kosku…

Domovina, jedino mesto na kugli zemaljskoj gde strancu možeš da… Pročitajte OVDE novu kritiku Vedrane Rudan!

Izvor: in4s. net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA