Najnovije

TRAMPA RUŠI DUBOKA DRŽAVA! Demokrate jedan korak bliže opozivu predsednika SAD!

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je rezoluciju kojom se formalizuje proces opoziva predsednika Donalda Trampa. Predsednik SAD je, posle usvajanja ovog akta, optužio demokrate da su pokrenuli "najveći lov na veštice u američkoj istoriji".

Donald Tramp (Foto: Flickr)

Američke demokrate su, usvajanjem rezolucije u Predstavničkom domu Kongresa, prišli korak bliže opozivu predsednika Donalda Trampa, jer im ishod glasanja omogućava da pokrenu javna saslušanja u istrazi o opozivu predsednika.

Za predlog demokrata glasala su 232 kongresmena dok je 196 bilo protiv.

"Danas, Predstavnički dom je napravi korak napred jer smo uspostavili proces za otvorena saslušanja pred Komitetom za obaveštajne poslove kako bi javnost sama mogla da vidi činjenice", rekla je predsedavajuća Predstavničkog doma, Nensi Pelosi.

Tramp je, putem Tvitera, odmaah optužio demokrate da su pokrenuli "najveći lov na veštice u američkoj istoriji".

Istraga protiv Trampa u Kongresu je pokrenuta zbog pokušaja da podstakne Ukrajinu da sprovede istragu o sinu bivšeg potpredsednika SAD DŽoa Bajdena.

Transkript razgovora Donalda Trampa i ukrajnskog predsednika Volodimira Zelenskog pokazuje da je američki predsednik zatražio da ukrajinske vlasti pokrenu istragu protiv DŽoa i Hantera Bajedena zbog tvrdnji o navodnoj korupciji.

Američkim vlastima transkript razgovora dvojice predsednika dostavio je anonimni uzbunjivač za koga je kasnije rečeno da je agent CIA.

Hanter Bajeden je od 2014. do 2019. godine bio član odbora glavnog ukrajinskog proizvođača prirodnog gasa "Burizma holdings".

SAD najavile potpisivanje sporazuma sa Kinom! Više o tome OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA