Najnovije

SANU SE OGLASILA POVODOM VESIĆEVIH OPTUŽBI: Ne razumemo kako je Bećković obeležen kao jedini autor saopštenja!

Nismo u mogućnosti da razumemo kako je ugledni akademik Matija Bećković obeležen kao jedini autor saopštenja kada se nedvosmisleno navodi da iza tog načelnog teksta stoji Odeljenje jezika i književnosti, koji su podržali i članovi Izvršnog odbora SANU - navodi se u današnjem saopšenju IO SANU.

Srpska akademija nauka i umetnosti (Foto: Jutjub)

Ovo telo Srpske akademije nauka i umetnosti oglasilo se, naime, povodom jučerašnjeg reagovanja Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda, u kojem iznosi tvrdnju da je autor saopštenja Odeljenja jezika i književnosti SANU akademik Matija Bećković.

- Pribojavamo se da bi sličnim mehanizmima, on ili bilo koja druga osoba mogli biti povezani sa bilo kojim drugim događajem, utoliko pre što smo poslednjih meseci svedoci neshvatljivih vređanja, između ostalih, članova Srpske akadmeije nauka i umetnosti, čak i sa govornice Narodne skupštine Republike Srbije - poručuje Izvršni odbor SANU.

U daljem tekstu, navodi se:

- Kao i u pismu Izvršnog odbora SANU prosleđenom uz saopštenje Odeljenje jezika i književnosti SANU, još jednom apelujemo da se u javnoj komunikaciji uzdržimo prejakih i uvredljivih reči, koje su, posebno poslednjih dana, ukazivale na neka stara i sramna ishodišta. Iznenađuje što takav vid komunikacije, uprkos našem naivnom verovanju, nije zauvek nestao.

Vučić se sastao sa ambasadorom Rusije! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA