Najnovije

INTERVENTNA TZV. KOSOVSKE POLICIJE KRENULA KA JARINJU! Šiptari spremaju sačekušu Zvezdi na putu ka Kosovu i Metohiji

Još nije sigurno da li će biti odigrana utakmica između Trepče i Crvene zvezde, koja je zakazana za 14.00 časova u Zvečanu.

Igrači Zvezde (Foto: Jutjub)

Ekipa Vladana Milojevića prespavala je u Novom Pazaru, a prema planu, oko 11 sati trebalo bi da bude na administrativnom prelazu Jarinje odakle će nastaviti put ka Žitkovcu pored Zvečana gde bi u 14 sati trebalo da odigraju utakmicu protiv Trepče.

Još uvek nije poznato da li će lokalne vlasti pustiti delegaciju crveno-belih preko granice. Albanci poručuju da neće dozvoliti odigravanje te utakmice!

Prema najnovijim informacijama interventna tzv. Kosovske policije krenula je ka Jarinju, kako bi zaustavili fudbelere, stručni štab i čelnike Zvezde. 

Uefa je inače dala preporuku da se dozvoli igranje utakmice, ali da ona nije obavezujuća.  Generalni sekretar "FS Kosova" Erold Salihu kaže da od toga nema ništa.

- Nikada nećemo dati odobrenje za tu utakmicu. Dozvolićemo prijateljske mečeve Zvezdi, Partizanu i drugim klubovima, ali zvaničnih utakmica neće biti - kazao je Salihu.

NJegov zamenik Arijanit Ahmeti kazao je da je kosovskoj policiji izdat nalog da zabrani održavanje utakmice.

Sportski direktor FK Trepča Bojan Jakšić izjavio je, jutros, da je još neizvesno da li će biti odigrana utakmica Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom, iako se svi u klubu iz Kosovske Mitrovice spremaju kao da hoće.

- Mi smo se, kao klub, u ponedeljak obratili kosovskoj policijskoj službi sa zahtevom da upravo oni obezbeđuju utakmicu ma stadionu “Trepča”. To je jedino što je zvanično i mi na taj zahtev odgovor nismo dobili. Ostalo smo saznali iz medija, nemamo više zvaničnih informacija. Ne znam kako će reagovati policija. Iz medija smo saznali da zabrana ulaska igrača Zvezde stoji na prelazu Jarinje. Oko 11 časova, po satnici koja je ranije dogovorena, biću na prelazu i znati nešto više - rekao je Jakšić u razgovoru za RTS.

Crveno-beli najuspešniji tim bivše SFRJ u Ligi šampiona u ovom veku! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA