Najnovije

MILITANTI SE NAČISTO POGUBILI: Sirijski džihadisti oborili svoj dron tokom borbe sa SAA! (FOTO)

Pripadnici terorističke grupe okupljeni oko Hadžata Tahrira al-Šama oborili su u severnoj Latakiji tokom borbi sa Sirijskom arapskom armijom (SAA) svoju bespilotnu letelicu.

Olupina oborenog drona (Foto: southfront.org)

Pojedini aktivisti bliski Hadžatu Tahriru al-Šamu su tvrdili da su tokom sukoba oborili dron, koji je navodno pripadao SAA.

Međutim, fotografija olupine koju su pokazali mediji dokazuje da su ovu bespilotnu letelicu napravili pripadnici nekih terorističkih grupa. Lokalni mediji navode da su džihadisti tokom borbe sa SAA oborili svoj dron, a onda su želeli da prikažu da su uništili neprijateljsku letelicu.

Međutim, oborili su dron, koji su lansirali pripadnici Hadžata Tahrira al-Šama sa drugog položaja u severnoj Latakiji.

Kao još jedan dokaz da ova bespilotna letelica pripada teroristima, lokalni mediji navode identične dronove, koje su džihadisti više puta koristili tokom napada na SAA u severnoj Hami.

Ovaj tip bespilotne letelice je opremljen elektromotorom, a projektili su mu smešteni ispod krila. Takav tip drona ima ograničen domet i lako se kontroliše nekom vrstom daljinskog upravljača.

Terorističke grupe su rano jutros krenule u žestoku ofanzivu protiv SAA u severnoj Latakiji. DŽihadisti su u napadima koristili sve vrste naoružanja, a sirijska vojska je uspešno odbila neprijateljsku ofanzivu.

Pročitajte OVDE kako je ruska PVO odbila napad na Hmejmijm.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA