Najnovije

MOSKVA SAOPŠTILA CELOM SVETU: SAD krijumčare naftu i krše sopstvene sankcije! Zarađuju milione!

Navodni šampion vladavine zakona - SAD krše sopstvene antisirijske sankcije krijumčarenjem sirove nafte sa naftnih polja koja su zaplenjena od Damaska, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zakarova.

Američka vojska u Siriji (Foto: Jutjub)

Svakog meseca SAD prokrijumčare sirijske nafte u vrednosti od 30 miliona dolara, saopštila je Zaharova. Nafta dolazi sa polja u severoistočnom delu zemlje, gde su SAD vojno prisustne posle povlačenja svojih snaga sa sirijsko-turske granice.

"Država koja neumorno ponavlja da se drži demokratskih vrednosti i vladavine zakona u međunarodnim odnosima ispumpava naftu pod izgovorom da se bori protiv `Islamske države`", naglasila je Zaharova.

Naftna polja u provinciji Deir ez Zor, istočno od reke Eufrat, zauzele su kurdske snage koje podržavaju SAD, tokom sukoba sa "Islamskom državom". Vašington ne krije činjenicu da nastavlja sa ilegalnim vojnim prisustvom u tom području kako bi Damasku uskratio pristup prirodnim resursima na koje prema međunarodnom pravu ima sva prava.

SAD smatraju da je sirijska vlada nelegitimna, te su koristile razna sredstva da je pokušaju srušiti tokom poslednjih osam godina, od nametanja oštrih ekonomskih sankcija do naoružavanja i obuke onih koji su bili spremni da se bore protiv Damaska. Činjenica da su SAD zabranile trgovinu naftom sa Sirijom i da sada krijumčare naftu iz nje je posebno ironično, dodala je Zaharova.

Počele zajedničke patrole turske i ruske vojske u Siriji! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA