Najnovije

ČASNI KAO I NJIHOVE GAZDE SA ZAPADA: Usred sporazuma o prekidu vatre Ukrajinci granatirali ruske vojnike prilikom povlačenja! (VIDEO)

Ukrajinske trupe granatirale su mesto povlačenja vojnih snaga u blizini sela Petrovskoj - izvestilo je predstavništvo DNR-a (Donjecka Narodna Republika) u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre. Prethodno je objavljeno da je DNR obavestio specijalnu kontrolnu misiju OEBS-a o spremnosti da se nastavi proces povlačenja trupa u blizini sela Petrovskoj, ukoliko se Kontakt grupa složi sa tim datumom. Ukrajina je iz nepoznatih razloga odbila da učestvuje u videokonferenciji. Kijev je ponovo zaustavio pokušaj obnavljanja procesa povlačenja trupa na području Petrovskoj-Bogdanovka.

Ukrajinska vojska (Foto: president.gov. ua)

 

Ukrajinske trupe su granatirale selo Zajcevo. Koristili su ručno izrađenu municiju. Jedna od takvih granata eksplodirala je u stambenoj zgradi u ulici Latsisa, kuća broj 2. U kući je u tom trenutku bio muškarac - na sreću, on nije povređen. Ukrajinske terorističke jedinice takođe su granatirale selo Kominternovo. Kao rezultat tog granatiranja - zapaljena je zgrada u Akhmatovoj ulici, broj 18.

Proces uklanjanja mina na lokalitetu "Zolotoj", odvija se u punom zamahu. Tokom procesa otkrivene su protivtenkovske mine TM-62 i 8 protivpešadijskih mina. Sledeće uništenje izvršeno je na licu mesta. Misija OEBS-a izveštava da tom prilikom nije bilo napada. "Rad se odvija uobičajeno, prema planu i na vreme" - rekao je Mihail Filiponenko, šef Predstavništva DNR u Centralnoj kontrolnoj komisiji.

Zaposleni u kancelariji generalnog tužioca DNR otkrili su sakriveno naoružanje u blizini kontaktne linije u Donbasu. Pronađeno je oko 7.000 metaka - saopštila je pres služba agencije. „Istraga je pokrenuta nakon otkrića zaliha. Moguće je da bi ukradene zalihe mogle da koriste ukrajinske sabotažno-izviđačke grupe da bi izvršile sabotaže na teritoriji republike “, precizirala je pres služba.

I posle toliko godina od smrti Gadafija, rat u Libiji traje, a šta je glavni razlog saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA